Jakub Forgács Správy

BÚRANIE v areáli zvolenskej nemocnice pokračuje: Minulosťou sa stane jeden z pavilónov, FOTO

Budovu, postavenú v medzivojnovom období, ktorá nebola využívaná posledných 30 rokov. by mali definitívne zdemontovať do konca mája.

Ilustračný obrázok k článku BÚRANIE v areáli zvolenskej nemocnice pokračuje: Minulosťou sa stane jeden z pavilónov, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica AGEL Zvolen začala s ďalšou etapou búracích prác, kde likviduje staré, nevyužívané budovy, aby získala priestor na nový projekt z Plánu obnovy. Tentokrát je cieľom činnosti špeciálnych strojov bývalý interný pavilón. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa AGEL SK.

Rovnako ako v predchádzajúcich etapách, začatiu prác predchádzala podľa slov hovorkyne dôsledná príprava a súčinnosť s externou spoločnosťou Metrostav, ktorá búracie práce zabezpečuje. "Búraniu predchádzala demontáž okien a dverí, celková kontrola budovy a predovšetkým jej zabezpečenie z pohľadu eliminácie akéhokoľvek pohybu nepovolaných osôb, aby v žiadnom prípade nedošlo k ohrozeniu zdravia. Dodávateľ využíva na búracie práce techniku, ktorá bola použitá aj v I.etape asanácie – vzhľadom na výšku budovy si pomôže špeciálnym predĺženým ramenom, ktoré má v našej nemocnici premiéru,“ vysvetlil vedúci technického úseku Nemocnice AGEL Zvolen Vladimír Čaňo.

Budovu, postavenú v medzivojnovom období, ktorá nebola využívaná posledných 30 rokov. by mali definitívne zdemontovať do konca mája. Čo sa týka zmien v organizácii pohybu chodcov a áut v areáli zvolenskej nemocnice, bol obnovený vstup do nemocnice a s výnimkou prejazdu okolo interného pavilónu, ktorý sa asanuje, funguje dopravný režim v rámci nemocnice štandardne. Celková investícia na asanáciu nepotrebného bývalého interného pavilónu predstavuje 560-tisíc eur a zvolenská nemocnica ich hradí z vlastných zdrojov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Budovu,postavenú v medzivojnovom období, ktorá nebola využívaná posl
9
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM