Barbara Dallosová Rôzne

Žiar očami blogerky Zuzany (28): Miesta na fotenie, ktoré stoja za to, FOTO

Pred objektívom mladej žiarskej mamičky pózujú jej dve ratolesti. Pôsobivá fotka podľa Zuzany nemusí vzniknúť len v historických centrách miest. Svoje čaro má aj Žiar...

Ilustračný obrázok k článku Žiar očami blogerky Zuzany (28): Miesta na fotenie, ktoré stoja za to, FOTO
Zdroj: Garderob by Sof&Adamoo

Prváčka Sofia a štvrorročný Adam. To sú aktéri blogu Garderob by Sof&Adamoo, za ktorým stojí ich mamina, Zuzana (Vančišinová) Zúbriková.

Radšej vonku

Zábery do módnych blogov vznikajú predovšetkým priamo v uliciach miest, fotenie v exteriéri preferuje aj Zuzana. Ako ale vysvetľuje, fotenie detí nesie isté špecifiká.

,,Pre mňa je určite bližšie fotenie v exteriéri. Je pre mňa menej obmedzujúce a hlavne mám k dispozícii prirodzené svetlo, nakoľko nie som veľmi zástancom umelého osvetlenia. Samozrejme, ak je interiér dostatočne presvetlený a zaujímavo zariadený, nebránim sa tomu,“ hovorí mladá mamička.

Práve jedny z posledných záberov ale vznikli v žiarskej kaviarni, ktorá slúži zároveň ako malá scéna MsKC. Experiment si Zuzana pochvaľuje.

,,Kaviareň má skvelého majiteľa, ktorý nám skutočne vyšiel v ústrety. Umožnil nám fotenie ešte pred otváracou dobou, takže sme mali kaviareň len pre seba. Hlavným dôvodom výberu tejto kaviarne bola jej atmosféra a dobré svetelné podmienky, ktoré sú pre mňa prioritou, ako som už spomínala,“ priblížila.

Zdroj: Garderob by Sof&Adamoo

Je Žiar fotogenický?

Ako vysvetľuje blogerka, fotenie detí nesie isté špecifiká. A hoci radšej fotí na čerstvom vzduchu, miesta vyberá starostlivo aj kvôli bezpečnosti: ,,Vzhľadom nato, že môj blog je prevažne detský, nie je možné robiť klasické “ulicové” fotky. Ja predovšetkým vyhľadávam miesta čo najďalej od cesty, ako napríklad lúka, park… Zaujímavým obohatením portfólia pre mňa tento rok bolo fotenie na námestí, v novopostavenej oddychovej zóne.“

V našom priemyselnom mestečku so socialistickou zástavbou by ste síce historické uličky hľadali márne, Zuzana ale hovorí, že aj ono más svoje čaro.

,,Určite Žiar nepatrí medzi tak fotogenické miesta ako Kremnica či Štiavnica. Ale ako sa vraví, kto hľadá, nájde. Myslím si, že viem o viacerých miestach, kde by mohli vzniknúť zaujímavé fotografie,“ vysvetľuje mladá mamička. Na otázku, ktoré miesto v Žiari je jej srdcovkou, odpovedá bez váhania: ,,Pre mňa je to určite park, hlavne časť pod kaštieľom. Polorozpadnuté schody, stromy, taká fairy tale…“

Zdroj: Garderob by Sof&Adamoo

Za snehom aj vycestuje

Blíži sa čas, kedy by mal zábery z exteriérov zdobiť aj sneh. Zimné príspevky má Zuzana v hlave už teraz. A ak by biela zima do Žiaru nedorazila, za snehom jednoducho vycestuje.

,,Myslím si, že sneh sám o sebe robí čaro, takže krásne fotky vzniknú aj v Žiari. Väčšinou ale naše zimné fotky vznikali buď na Skalke alebo Štrbskom plese,“ dodáva.

Objektívom mamičky blogerky: Sofia a Adam na pôsobivých záberoch
15
Galéria
Zdroj: Garderob by Sof&Adamoo
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM