Rôzne Správy

V Žiari sa stretnú odborníci aj nórsky veľvyslanec: O čom budú hovoriť?

Spíkri z niekoľkých odborov sa stretnú v Žiari nad Hronom, aby si vymenili skúsenosti a predstavili novinky v rôznych oblastiach života, ktoré sa nás priamo dotýkajú.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari sa stretnú odborníci aj nórsky veľvyslanec: O čom budú hovoriť?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zelené a inovatívne riešenia v internej správe miest a samospráv budú hlavnou témou odborného seminára, ktorý organizuje Nórske veľvyslanectvo v spolupráci s mestom Žiar nad Hronom v stredu 2. októbra v žiarskom Mestskom kultúrnom stredisku.

,,Nórske kráľovstvo patrí medzi priekopníkov v technológiách smart city či v digitalizácii, Slovensko však nijako nezaostáva. Na tomto odbornom seminári by sme chceli predstaviť moderné technológie a inovatívne riešenia, ktoré môžu pomôcť v riadení samospráv, obcí alebo aj firiem," informoval David Winkler z Nórskeho veľvyslanectva.

Ako ďalej uviedol, ide už v poradí o štvrtý seminár tohto druhu organizovaný Veľvyslanectvom Nórskeho kráľovstva na Slovensku a mestom Žiar nad Hronom, ktoré je okrem iného aj sídlom niekoľkých úspešných firiem s nórskym kapitálom.

,,Je už tradíciou, že sa tu stretávame každý druhý rok na jeseň, aby sme si na seminári vymenili skúsenosti a predstavili novinky v rôznych oblastiach života, ktoré sa nás priamo dotýkajú. Tento rok sú to moderné aplikácie a riešenia smart city, ktoré sa v druhej dekáde 21. storočia stali neoddeliteľnou súčasťou života miest a ich obyvateľov. Takisto sú aj súčasťou politík a stratégií do budúcnosti a cieľom tohto seminára je uviesť najnovšie trendy, novinky a vymeniť si skúsenosti," do­dal.

Na seminári sa predstavia viacerí spíkri, vrátane veľvyslanca nórskeho kráľovstva Terjeho T. Nervika, primátora Žiaru nad Hronom Petra Antala, predsedu Smart Cities klub na Slovensku Miloslava Juríka, predstaviteľa slovenskej IT firmy Branislava Valacha a odznejú aj prezentácie z Nórska a zo slovenskej štátnej správy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM