Správy

V Banskej Štiavnici má vyrásť moderný atletický štadión: Práce začnú už v lete

Na moderné športovisko sa premení pôvodný futbalový štadión. Výstavba má stáť takmer pol milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku V Banskej Štiavnici má vyrásť moderný atletický štadión: Práce začnú už v lete
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Za takmer 494 000 eur by mali v Banskej Štiavnici v lete začať stavať atletický štadión. Vznikne rekonštrukciou tamojšieho futbalového štadióna a premenou jeho častí pre potreby atlétov. Informatívnu správu o postupe realizovania tohto projektu zobralo na vedomie nedávne rokovanie mestského zastupiteľstva (MsZ­).

Prispeje aj mesto

Mesto Banská Štiavnica získalo na projekt dotáciu od Slovenského atletického zväzu vo výške 250 000 eur ešte v roku 2019. V auguste 2020 prijalo MsZ uznesenie, ktorým schválilo spolufinancovanie vybudovania atletického štadióna prostredníctvom úveru vo výške minimálne 40 % z celkových nákladov na realizáciu projektu. Zároveň požiadalo primátorku o predloženie zmluvy o dielo s víťazným uchádzačom na MsZ.

Podoba nového športoviska

Štadión by mal spĺňať technické požiadavky IAAF vhodné pre prípravu kvalitných reprezentantov atletických disciplín. „Potrebné je preto vybudovať 400-metrový šesťdráhový ovál, sektory pre skok do výšky, trať vodnej priekopy, sektory pre hod oštepom a pre vrh guľou,“ píše sa v správe pre MsZ.

Mesto by podľa primátorky Nadeždy Babiakovej malo v druhej polovici júla podpísať zmluvy o dielo s víťazným uchádzačom o rekonštrukciu štadióna s tým, že následne sa začne aj so samotnými prácami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM