Barbara Dallosová Správy

Slovensko hlási desiatky nových prípadov: Pozitívny test aj v Žiarskom okrese

Na Slovensku boli za piatok zistené nové prípady nákazy koronavírusom. Vyliečila sa ale ďalšia viac než stovka ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko hlási desiatky nových prípadov: Pozitívny test aj v Žiarskom okrese
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku bolo v piatok pozitívne testovaných na nový koronavírus 91 ľudí, urobilo sa 3833 testov. Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.

Pozitívne testovaných bolo 49 mužov a 42 žien vo veku od 8 do 78 rokov. Najviac prípadov pribudlo v Bratislavskom okrese, a to rovných 40. Nasleduje okres Žilina s 8 prípadmi a okres Košice, kde bolo pozitívne testovanných 6 ľudí. Ostatné okresy hlásia po troch, dvoch alebo jednom prípade. Tak je to aj v okrese Žiar nad Hronom, kde zaznamenali jeden pozitívny test.

V nemocniciach je hospitalizovaných 62 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 42 ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú 4 ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja pacienti.

Ako dodáva rezort zdravotníctva, dobrou správou je, že ochorenie COVID-19 prekonalo oproti predchádzajúcemu dňu ďalších až 102 ľudí. Spolu je tak na Slovensku vyliečených doteraz 2147 osôb.

Celkový počet pozitívnych prípadov doteraz u nás je tak na čísle 3316. Počet potvrdených úmrtí je nezmenený – 33. Aktívnych prípadov je tak v našej krajine 1136.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM