Futbal Šport

Pohronie čaká domáci zápas so silným súperom: Rasťo Urgela prezrádza detaily

Tréner nášho Áčka hodnotí prvé dva ligové zápasy a približuje nálady pred očakávaným súbojom s protivníkom z Trebišova.

Ilustračný obrázok k článku Pohronie čaká domáci zápas so silným súperom: Rasťo Urgela prezrádza detaily
2
Galéria
Zdroj: FK Pohronie

V piatok 3. augusta o 20.00 nastúpi naše Áčko na domácom trávniku proti Slavoju Trebišov. Ako je káder pripravený na tento zápas? Porozprávali sme sa s trénerom Rasťom Urgelom.

Prvé dva ligové zápasy v sezóne 2018/19 sa hrali vonku, môžete ich zhodnotiť z pohľadu trénera?

Zápas s Interom Bratislava musím hodnotiť pozitívne. Obidva tímy odohrali výborné útočné druholigové stretnutie s množstvom šancí a mohlo to skončiť akýmkoľvek výsledkom. Hrali sme organizovane, viedli 0:1 od 14. minúty, v druhom polčase mali viacero príležitostí do otvorenej obrany domácich a mohli rozhodnúť v náš prospech. Bohužiaľ, v 88. minúte sme si strelili vlastný gól. Po remíze 1:1 sme odchádzali sklamaní. Naopak, z Lipian sme si odviezli všetky 3 body po nie príliš dobrom vstupe do zápasu, keď sme inkasovali gól už v prvej minúte. Strelili sme však dva a do tabuľky si pripísali po dvoch kolách plusové štyri body z ihrísk súperov.

Ďalší zápas hráme doma už tento piatok o 20.00 hodine so Slavojom Trebišov. Ako je káder pripravený zahrať si pred domácim publikom? Menilo sa niečo v tréningovom procese?

V prvom domácom zápase nás nečaká ľahký súper. Trebišov mal dobrú jar. Má skúsených hráčov vo svojom tíme – Kolbasa či strelca Nováka. Musíme si dať na nich pozor, ale v prvom rade chceme hrať vlastným štýlom. Domáce zápasy v jarnej časti sme zvládali a veríme, že vo víťaznom duchu budeme pokračovať aj v novej sezóne.

V tréningu nič nemeníme, máme osvedčené veci, chceme hrať aktívne a útočne aj v domácom prostredí. Hráči sa už tešia na prvý zápas na našom štadióne.

Pred začiatkom sezóny ste avizovali, že hľadáte útočníka. Dá sa povedať, po dvoch odohratých zápasoch, že je ním navrátilec Peťo Ďungel?

Mohol by sa ním stať. Veríme, že góly budú na jeho konte stále pribúdať. Má na to všetky predpoklady, byť naším ofenzívnym lídrom.

Túto stredu o 19.00 a v piatok o 11.00 sa hrajú na žiarskom štadióne prípravné medzištátne zápasy žien – Slovensko – Srbsko. Pôjdete sa na ne pozrieť?

Určite si tieto zápasy nenecháme ujsť a budeme zvedaví na konfrontáciu nášho a zahraničného futbalu v podaní našich žien.

Zdroj: FK Pohronie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM