Správy

Oprava stáročného múru aj parkovísk: V Kremnici dokončili viacero rekonštrukcií

Séria jesenných rekonštrukcií v historickom meste je hotová. Koľko do nich samospráva investovala?

Ilustračný obrázok k článku Oprava stáročného múru aj parkovísk: V Kremnici dokončili viacero rekonštrukcií
Foto: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Technické služby (TS) v Kremnici počas jesene opravili časť historického múru v Zechenterovej záhrade, ktorý sa vplyvom poveternostných podmienok zrútil v marci tohto roku. Okrem toho opravili dvojicu parkovísk a viacero chodníkov v rámci mesta. Samospráva o tom informovala na svojej webovej stránke.

Časť zrúteného vyše 200-ročného múru v Zechenterovej záhrade opravili TS pomocou pôvodného materiálu, ktorý sa ukladal na nový základ. Na kamenný múr potom osadili novú krytinu. Celkový rozpočet na opravu poškodeného historického múru dosiahol takmer 26 000 eur.

TS okrem toho pracovali aj na oprave parkovísk. Na Veterníckej ulici upravili kolmé parkovanie, pričom pribudli aj nové pozdĺžne parkovacie miesta. Staré podklady z liateho asfaltu na parkovisku nahradila nová geomreža. Opráv sa dočkalo aj parkovisko na Matunákovej ulici, kde bol navyše nanovo vyasfaltovaný vstup.

V rámci úprav verejných priestorov TS rekonštruovali v uplynulých týždňoch aj chodník na Ulici Jula Horvátha, nový asfaltový koberec pribudol tiež na Bystrickej ulici. Celkovo samospráva do opráv parkovísk, chodníkov a ciest počas jesene investovala takmer 52 000 eur.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM