Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nenechajte ich sedieť doma: Najkrajšie výlety s deťmi v okolí Žiaru

Lámete si hlavu nad tým, ako deťom spríjemniť prázdniny? Za zážitkami netreba chodiť ďaleko. Inšpirujte sa našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte ich sedieť doma: Najkrajšie výlety s deťmi v okolí Žiaru
Zdroj: TASR

Letná lanovka

Výlet, ktorý si užijú rovnako deti, ako dospelí. V stredisku Salamandra resort v Štiavnických vrchoch sa zveziete na lanovke aj v lete, a to s úchvatným výhľadom. Počas prázdnin odvezie štvorsedačka návštevníkov od Hodrušského tajchu do výstupnej stanice, odkiaľ vedie turistický chodník priamo do históriou opradenej Banskej Štiavnice. Lanovka počas letnej sezóny funguje aj opačnou cestou, takže nie je problém, ak sa budete chcieť zadychčaní po náročnej prechádzke zviezť i smerom dole.

Zveropark

Zveropark v Revišťskom Podzámčí leží priamo v prírode a okrem mohutných losov tu návštevníci môžu uvidieť napríklad aj muflóny, kunu skalnú, daniela škvrnitého, diviaka či maru stepnú. Zveropark je zameraný na vzdelávanie a spoznávanie prírody a určený je najmä pre rodiny s deťmi. Deti si niektoré druhy zvierat môžu dokonca chytiť alebo si ich pritúliť.

Kremnická mincovňa

Vedia vaše ratolesti, že mince, ktoré štrngajú v peňaženkách ľuďom i v iných krajinách, sa razia len kúsok od ich domova? Návšteva kremnickej mincovne by mal absolvovať každý lokálpatriot. A neuškodí ani viackrát za život. Expozícia mincovne ukáže najzaujímavejšie exponáty a návštevníci si môžu sami vyskúšať razbu žetónu na historickom raziacom stroji. Jeden žetón s motívom expozície si z prehliadky tiež odnesiete domov.

Výlet na hradby

Návšteva zrúcaniny Šášovského hradu by mala byť pre Žiarčanov povinnou jazdou. Počas roka je to príjemná prechádzka s výhľadom a spoznávaním odkazu našej minulosti. Špeciálne sa ale oplatí vydať sa nad mesto v jeden letný deň. Počas Šášovských hradných hier. (29.7) bude pridanou hodnotou prechádzky na Šášovský hrad bohatý program pre rodiny.

Novinka priamo v Žiari

Príjemne strávené odpoludnie, kvôli ktorému nemusíte ani sadať do auta, si užijete v žiarskom parku. Okrem mini zoo a rozprávkovej perníkovej chalúpky láka Park Štefana Moysesa toto leto aj na novinku – lanovú dráhu. Tá pozostáva z nástupných plošín a jedenástich lanových prvkov rôznych dĺžok. Lanový park je vhodný pre deti od štyroch do desať rokov, bez použitia prilby či bezpečnostného la­na.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM