Barbara Dallosová Rôzne Správy

Najsmutnejšie príbehy zo žiarskeho útulku: Títo chlpáči si prešli peklom, FOTO

Psíky, ktoré nemali veľa šťastia. V žiarskom útulku je ich požehnane. Z osudov niektorých z nich naozaj mrazí.

Ilustračný obrázok k článku Najsmutnejšie príbehy zo žiarskeho útulku: Títo chlpáči si prešli peklom, FOTO
8
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Skutoční bojovníci. Psíci sa opäť snažia nájsť si cestu k ľuďom, hoci práve tí sú väčšinou dôvodom, prečo končia v kotercoch útulku. Zariadenie, ktoré prevádzkuje OZ Strážni anjeli, by malo byť len medzizastávkou k novému domovu, niektoré psíky v ňom však prežijú aj dlhé mesiace či dokonca roky.

Pohľad na smutnú Bee trhá srdce

Približne trojročná fenka Bee patrí medzi psíkov, ktorých do útulku priviezli mestskí policajti. Podľa pracovníkov zariadenia bola v zlom stave a mala na hlavičke aj celom tele desiatky nacucaných kliešťov. Rany však zrejme má aj na duši. Bee je totiž azda najsmutnejším psíkom v útulku.

,,Každý, kto prejde okolo jej koterca, sa nás hneď pýta, prečo je taká smutná. Keď je v koterci, tak je naozaj veľmi utiahnutá, nešteká, len smutne leží v peliešku alebo sedí a papuľku si prestrčí cez mreže. Trhá to srdce a každý by ju najradšej hneď pomojkal a rozveselil. Takéhoto smutného psíka sme veru už veľmi dlho v útulku nemali," opisujú pracovníci útulku na sociálnej sieti, no ako dodávajú, akonáhle môže Bee z koterca vybehnúť, ožije.

Huňatá slečna, pre ktorú je každá chvíľa za mrežami koterca trápením, pôjde na adopciu očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

Morgen je stálica

Krížencovi slovenského kopova, ktorý dostal meno Morgen, je útulok domovom už dlhé roky. Ako vysvetľujú pracovníci, Morgen žil ako strážny pes v areáli firmy, z ktorej však ušiel a majiteľ nemal záujem si poňho prísť. Morgen sa stal obyvateľom útulku so zanedbaným zápalom oka, ktorý vyústil do slepoty. Ako však zdôrazňujú pracovníci útulku, nie je to pre neho žiadny handicap. Zo strany, na ktorú psík nevidí, len treba pristupovať opatrne a nevyľakať ho.

Fešák Morgen, ktorý čaká na svoj nový domov už od septembra 2014, pôjde na adopciu očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

Na krátkej reťazi

Fenka Bára je dáma v rokoch, s ktorou sa osud nemaznal. Báru našli na krátkej reťazi v hrozných podmienkach v neďalekej osade.

Čím všetkým si dnes už desaťročná fenka musela prejsť, nikto nevie, jej prvotný strach z ľudí ale nasvedčuje tomu, že sa jej v živote veľa lásky nedostalo. ,,Keď k nám prišla, bola veľmi bojazlivá, všetkého sa bála a nedôverovala ľuďom. Ešte stále sa zľakne veľmi prudkých pohybov, treba ísť na ňu mierne, ale už je to neporovnateľne lepšie," vysvetľujú pracovníci útulku s tým, že po pár mesiacoch si už vytrápená fenočka vie užiť aj pohladenie a láskavý prístup.

Pokojná a rozvážna Bára by bola skvelou spoločníčkou k starším ľuďom. Na svoj domov však čaká zavretá v útulku už dlhé mesiace bez jediného záujemcu. Bára pôjde na adopciu očkovaná, čipovaná a kastovaná.

Iba kosť a koža

Sindy patrí medzi psíkov, pre ktorých bol presun do útulku vykúpením. Fenka bola majiteľom, u ktorých žila bez jedla a vody, odobratá. Do útulku prišla vychudnutá a slabučká, chutilo jej však od začiatku a tak sa už pomaly vracia do formy.

Hoci Sindy od ľudí pravdepodobne veľa lásky nedostala, je k nim veľmi priateľská a prítulná. Užíva si pohladenie, pozornosť, na vodítku chodí disciplinovane a je obľúbenou voľbou venčiarov. Zavretá v koterci však veľmi trpí. Sindy pôjde na očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

Ak vás niektorý z psíkov zaujal, volajte na telefónne čísla 0908 661 737 alebo 0948 082 206. Celú ponuku psíkov určených na adopciu nájdete na facebookovom profile OZ Strážni anjeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM