Barbara Dallosová Rôzne Správy

Na Skalke sa bežkuje: Pri Kremnici predbehli všetky slovenské strediská

Makalo sa do noci, výsledok ale stojí za to. Skalka je prvým strediskom na Slovensku, kde si tento rok bežkári zalyžujú na upravených tratiach.

Ilustračný obrázok k článku Na Skalke sa bežkuje: Pri Kremnici predbehli všetky slovenské strediská
Zdroj: TASR

Ako potvrdila koordinátorka cestovného ruchu v Kremnici Veronika Chrienová, na Skalke pri Kremnici sa od nedele (13.11.) bežkuje. Skalka sa tak podľa jej slov stala prvým strediskom na Slovensku, kde môžu bežkári lyžovať na upravených tratiach.

Hoci prví bežkári sa na Skalke objavili už v októbri tohto roka, vtedy šlo skôr o náhodu. Pár nadšencov sa vtedy vybralo využiť prvý snehový poprašok, ten však vydržal iba pár hodín.

Bežkárske trate na Štadióne Rudolfa Čillíka sú napriek iba 10 cm vrstve snehu od nedele upravené a vhodné na užívanie si tohto zimného športu vďaka pomoci firmy Cyklosanté v Kremnici.

„V sobotu večer sa nám podarilo upraviť in-line okruh do stavu, že sami bežkári boli príjemné prekvapení. Preto sme sa s kamarátmi dohodli a včera vo večerných hodinách urobili kus práce – nahádzali sme na in-line okruh na viaceré miesta sneh a hneď aj upravili finišerom. Verím, že dobrá lyžovačka vydrží niekoľko dní,“ vyjadril sa Roman Béreš z Cyklosanté.

Skalka pri Kremnici sa nachádza vo výške 1220 m nad morom. Upravený bežkársky okruh má dĺžku 2 km a je osvetlený do 21.00. S pribú­dajúcim snehom dĺžka upravených tratí môže dosiahnuť viac ako 70 km.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM