Barbara Dallosová Správy

Koronavírus: Niektoré stredné školy v Žiari a okolí zostali otvorené

Kraj zatvoril stredné školy a tisíce študentov zostali doma. To sa však netýka súkromných škôl. Zisťovali sme, ako sa rozhodli tie v Žiari a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Niektoré stredné školy v Žiari a okolí zostali otvorené
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Opatrenia súvisiace s prevenciou koronavírusu neustále pribúdajú. Banskobystrický samosprávny kraj pristúpil od štvrtka (12.3.) k prerušeniu vyučovania na všetkých stredných školách v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

„Skúsenosti zo zahraničia hovoria, že jedinou cestou, ako spomaliť šírenie nového koronavírusu, je obmedzenie sociálnych kontaktov. BBSK preto od zajtra pristupuje k prerušeniu vyučovania na všetkých stredných školách v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti a verejne vyzýva hlavného hygienika SR, vládu i obyvateľov, aby s razantnými preventívnymi opatreniami nečakali a nepodceňovali ich,“ uviedol po zavedení opatrenia BBSK.

Inak je to ale u škôl, ktoré pod župu nepatria. Súkromné školy sa môžu riadiť odporúčaním kraja, no nemusia. V tejto situácii je len na ich zriaďovateľoch, či školy zatvoria tiež. Zisťovali sme, ako sa rozhodli súkromné školy v Žiari nad Hronom a okolí.

Súkromná stredná odborná škola technická v Žiari nad Hronom

,,Na základe pokynu zriaďovateľa školy, ktoré vychádza z odporučenia predsedu BBSK škola z preventívnych dôvodov prerušuje vyučovanie od 12. marca 2020 do dňa 18. marca 2020 vrátane (t.j. 5 pracovných dní). Ďalšie informácie budú aktuálne zverejňované na stránke školy," informovala škola na svojom facebooku.

Súkromná škola úžitkového výtvarníctva v Kremnici a Súkromné gymnázium v Kremnici

,,Na základe rozhodnutia VÚC BBSK o uzatvorení všetkých stredných škôl v jeho pôsobnosti prerušujem vyučovanie v termíne od 12.03. 2020 do 13.03.2020. Vy­učovanie bude pokračovať 16. 03. 2020," uviedla riaditeľka Katarína Luptáková. Na stránke Súkromného gymnázia, ktoré má tú istú riaditeľku, sa objavil rovnaký oznam. Ani tu sa vo štvrtok a piatok vyučovanie nekoná.

Súkromná stredná odborná škola pedagogická EBG, elokované pracovisko Žiar nad Hronom

,,Na základe odporúčania BBSK a rozhodnutia zriaďovateľa našej školy sa preruší vyučovanie z dôvodu šírenia koronavírusu. Žiakom 1. – 3. ročníka (1.ZB, 2.ZBC, 3.ZB) sa ruší vyučovanie v dňoch 12.3. – 18.3.2020. Žiaci nastúpia na vyučovanie vo štvrtok 19.3.2020. Žiakom 4. ročníka (4.ZBC) sa ruší vyučovanie v dňoch 12.3. – 16.3.2020," uvádza škola na svojej stránke.

Súkromná obchodná akadémia DSA v Žiari nad Hronom

,,12. 03. 2020 (štvrtok) bude vyučovanie prebiehať podľa platného rozvrhu. Informácie a pokyny k prípadnému prerušeniu vyučovania budú žiakom a zamestnancom podané v priebehu dňa," zavesila škola na svoj oficiálny web.

Neskôr pribudol oznam, že riaditeľ školy udeľuje žiakom školy na 13. 03. 2020 riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

Súkromná stredná umelecká škola Hodruša Hámre

Aj keď naša škola nie je v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK pristupujeme k jeho odporúčaniu nasledovne: 12. marca 2020 bude skrátené vyučovanie do 12.00 a žiaci budú môcť odcestovať domov, 13.marca 2020, piatok, bude voľno udelené riaditeľom SŠUP v Hodruši-Hámroch pre všetkých žiakov školy, 16.marca 2020, pondelok, bude voľno udelené riaditeľom SŠUP v Hodruši-Hámroch pre všetkých žiakov školy," informoval riaditeľ školy Peter Michálik.

Súkromné gymnázium Zefyrína Jimenéza Mallu v Kremnici

Ako nášmu portálu potvrdili na sekretariáte školy, nateraz (12.3) prebieha vyučovanie v normálnom režime, ďalšie kroky bude škola zvažovať.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM