Krimi

Kontajnery na textil ničia VANDALI: Mesto sa rozhodlo zakročiť, FOTO

Samospráva v uplynulých týždňoch eviduje opakované incidenty, pri ktorých došlo k násilnému vylamovaniu dverí a vyberaniu šatstva z kontajnerov na textil.

Ilustračný obrázok k článku Kontajnery na textil ničia VANDALI: Mesto sa rozhodlo zakročiť, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Ziar.sk

V Žiari nad Hronom došlo v uplynulých týždňoch k opakovanému poškodeniu kontajnerov na textil. Samospráva chce lokality s kontajnermi lepšie monitorovať, ak však bude vandalizmus pokračovať, zberné nádoby z ulíc odstráni. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Neporiadok aj hluk

Samospráva v uplynulých týždňoch eviduje opakované incidenty, pri ktorých došlo k násilnému vylamovaniu dverí a vyberaniu šatstva z kontajnerov na textil. Okrem znehodnotených nádob sa podľa mesta v okolí kontajnerov na textil tvoria i čierne skládky, ktoré musí odstraňovať na svoje náklady. V rámci mesta je rozmiestnených 24 takýchto kontajnerov, z toho dva v areáli zberného dvora, ich majiteľom je spoločnosť Textil Eco.

Vandalizmus a ničenie kontajnerov na textil má podľa mesta pravdepodobne na svedomí skupina mladých ľudí. „Robia nielen neporiadok, ale aj hluk, ktorým obťažujú obyvateľov mesta, a to väčšinou v neskorých nočných hodinách. Okrem toho znehodnocujú a ničia zberové nádoby na textil. Za posledný mesiac sme zistili, že máme takto poškodených viac ako polovicu z nich. Títo občania násilne vypáčia dvierka na kontajneri, ktoré sa im podarí otvoriť a ak nie, nejakým spôsobom dvierka vyhnú a aj tak sa dostanú k obsahu kontajnera,“ uviedla Ivana Martincová z oddelenia odpadového hospodárstva Mestského úradu v Žiari nad Hronom.

Viac o tom, ako sa mesto rozhodlo zakročiť, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vandali poškodzujú kontajnery na textil
2
Galéria
Zdroj: Ziar.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM