Kultúra Tlačové správy

Hviezdy českého divadla v Kremnici: Hráme o lístky na Rodena a Krausovú!

Útrapy manželstva v strednom veku v podaní Karla Rodena a Jany Krausovej. Skúste šťastie a vyhrajte volňásky na predstavenie v kremnickej Akropole.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdy českého divadla v Kremnici: Hráme o lístky na Rodena a Krausovú!
Zdroj: Akropola Kremnica

Karel Roden a Jana Krausová hrajú manželský pár v kríze presvedčivo. Ostatne, známa herecká dvojica je párom i v civilnom živote. Divadelnú hru O láske uvedie kino Akropola v Kremnici 7. novembra o 19.00 hod.

Ľahko drastický humor

Hviezdy českého divadla sa v Kremnici predstavia vo francúzskej konverzačnej komédii O láske. Komorná divadelná hra O láske sleduje pár stredného veku, ktorý vo svojom prepychovom byte preberá najrôznejšie traumy dlhoročného manželského vzťahu. Ich vzájomné zúčtovanie je pretkané ľahko drastickým humorom.

České herecké esá

Jana Krausová a Karel Roden tvoria pár aj v súkromnom živote. Obaja herci si preto manželské hádky dokážu na scéne patrične vychutnať. Jana Krausová sa do širokého povedomia divákov dostala v druhej polovici 80. rokov. Herectvu sa venuje s prestávkami vyplnenými intenzívnou výtvarnou prácou. Hrá vo filmoch, seriáloch, aj v divadle, organizuje výstavy svojej keramiky a obrazov. Karel Roden pochádza z hereckej rodiny a okrem Národného divadla stál na doskách mnohých pražských divadiel. V roku 1999 získal prestížnu Cenu Alfréda Radoka. Známy je aj zo strieborného plátna. Začínal v osemdesiatych rokov v populárnej sérii filmov o mladých Ako básnici prichádzajú o ilúzie, po roku 2000 si však zahral vo filmoch s hviezdami ako Robert De Niro alebo Rowan Atkinson. Za hlavný mužský herecký výkon dostal už dvoch Českých levov, získal aj Cenu českej filmovej kritiky.

Súťažíme o lístky

S nami máte možnosť získať dva voľné lístky na predstavenie O láske za odpoveď na súťažnú otázku:

Držiteľom koľkých Českých levov za mužský herecký výkon je Karel Roden?

Súťaž bola ukončená. Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM