Barbara Dallosová Rôzne Správy

FOTO priamo zo svahu: Na Krahuliach spustili snežné delá rekordne skoro

Na kopcoch pri Kremnici spustili tento rok snežné delá medzi prvými na Slovensku. Vyhliadky na prvú lyžovačku sa približujú.

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo zo svahu: Na Krahuliach spustili snežné delá rekordne skoro
Zdroj: webkamera SKI Krahule

V uliciach to ešte na zasneženú zimu nevyzerá, na kopcoch okolo Kremnice už ale áno. Novembrové dni sa pomaly krátia a milovníci zimných športov si začínajú brúsiť zuby na aktívny relax na blízkych svahoch. Bežkári sa už tešia z upravených tratí na Skalke a na lyžovačku to začína vyzerať aj na Krahuliach.

V stredisku SKI Krahule začali s umelým zasnežovaním v sobotu (12.11.), čo je podľa prevádzkovateľa strediska Vladimíra Urblíka rekordný termín.

,,Zasnežujeme od soboty, čo je vlastne najskorší termín, v akom sme v histórii SKI Krahúl začali zasnežovať. Začali sme naraz s Vysokými Tatrami, takže prví na Slovensku," uviedol Urblík.

Ako priblížil, to, že snežné delá už pracujú neznamená, že lyžovačka sa môže začať okamžite. Svoje ešte môže povedať počasie. ,,Je ťažké povedať, kedy sa bude lyžovať. Všetko záleží od počasia, ako bude priať, ale chceli by sme otvoriť čo najskôr. Radi by sme otvorili jeden alebo dva víkendy pred Vianocami," odhaduje Urblík.

Krahule už zasnežujú: Aktuálne FOTO z webkamery!
4
Galéria
Zdroj: webkamera SKI Krahule
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM