Barbara Dallosová Rôzne Správy

Centrum nášho mesta sa môže zviditeľniť: Pomôžu hlasy Žiarčanov!

Stavba zo Žiaru nad Hronom sa uchádza o prestížne architektonické ocenenie. Dôležitý je ale aj hlas ľudu.

Ilustračný obrázok k článku Centrum nášho mesta sa môže zviditeľniť: Pomôžu hlasy Žiarčanov!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Cena ARCH, ktorej organizátorom je vydavateľstvo EUROSTAV, sa udeľuje každoročne. Ovenčené je ňou vždy architektonické dielo, ktoré medzinárodná porota zložená z renomovaných kritikov architektúry uzná za najvýraznejší architektonický čin reflektovaný v uplynulom období na stránkach časopisu ARCH.

Zástupcu v boji o titul máme aj zástupcu zo Žiaru nad Hronom. Po boku projektov ako je prvá etapa Hájparku v Bratislave či obnova ortodoxnej synagógy v Bardejove sa o ocenenie uchádza aj letný pavilón na žiarskom Námestí Matice slovenskej. Oddychová stavba vyrástla v centre Žiaru minulé leto.

Kto z nominovaných sa stane držiteľom ceny ukáže galavečer, ktorý sa bude konať 9. novembra 2017 v Moyzesovej sieni FF UK v Bratislave. Vyhlasovatelia ale dávajú možnosť vyjadriť svoj názor na nominované diela aj verejnosti. Vďaka hlasu ľudu tak môže stavba v centre Žiaru získať Cenu verejnosti.

K hlasovaniu vyzýva Žiarčanov aj mesto na svojich oficiálnych facebookových stránkach. Do hlasovania o Cenu verejnosti CENA ARCH 2017 sa môže zapojiť každý. Ako na svojom webe uvádza EUROSTAV, Stačí vyplniť hlasovací formulár umiestnený pred alebo za nomináciami a označiť je možné aj viacero diel. Cenu verejnosti potom získava dielo s najväčším počtom hlasov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM