Jakub Forgács Správy

V Revúcej pribudlo 30 nových kamier. Umiestnené boli vo vytypovaných lokalitách mesta

Časť nových kamier je statická, časť z nich je otočná. V súčasnosti je tak v Revúcej funkčných 54 kamier, ktorých obsluhu zabezpečujú príslušníci mestskej polície a od tohto roku i príslušníci štátnej polície.

Ilustračný obrázok k článku V Revúcej pribudlo 30 nových kamier. Umiestnené boli vo vytypovaných lokalitách mesta
Zdroj: Dnes24.sk

V máji 2019 Mesto Revúca podalo na Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky v rámci podpory aktivít v oblasti prevencie kriminality a boja proti kriminalite prostredníctvom technických prostriedkov žiadosť o poskytnutie dotácie pre projekt pod názvom: „Monitorovací kamerový systém v meste Revúca – rozšírenie“, žiadosť bola úspešná a projekt bol podporený. Vďaka tomuto projektu pribudlo do kamerového systému v meste 30 nových kamier a bolo zriadené nové obslužné stredisko na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Revúcej, kde je zabezpečený 24-hodinový stály monitoring. Informuje o tom Oddelenie regionálneho rozvoja MsÚ Revúca na oficiálnom webe mesta.

"Celkové oprávnené výdavky na rozšírenie kamerového systému predstavovali sumu 83 002,80€, z toho bola výška poskytnutej dotácie z rozpočtu Ministerstva vnútra SR 78 795,52 eur a vlastné prostriedky z rozpočtu mesta boli v sume 4 207,28 eur, píše sa na stránke.

Ako sa ďalej uvádza na webe, časť nových kamier, ktoré pribudli do kamerového systému, je statická, časť z nich je otočná, boli umiestnené vo vytypovaných lokalitách mesta. V súčasnosti tak v meste Revúca je funkčných 54 kamier, ktorých obsluhu zabezpečujú príslušníci mestskej polície a od tohto roku i príslušníci štátnej polície v rámci nadviazanej spolupráce a stáleho monitoringu.

Projekt, ktorý bol finančne podporený Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky, je zameraný na včasnú identifikáciu nápadu trestnej činnosti a inej protispoločenskej činnosti vo vybraných lokalitách. Mal by sa tak zvýšiť pocit bezpečia obyvateľov a návštevníkov mesta. Projekt má prispieť k skvalitneniu komplexnej ochrany života, zdravia a majetku fyzických a právnických osôb v katastrálnom území mesta. Kamerové systémy tak zohrávajú dôležitú úlohu pri objasňovaní trestnej činnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM