Jakub Forgács Správy

Revúcku ulicu ZJEDNOSMERNIA: Dôvodom má byť vyššia BEZPEČNOSŤ

Niekoľkomesačné plánovanie pripravovanej zmeny organizácie dopravy na základe podnetu ZŠ Hviezdoslavova 1 je vo finále.

Ilustračný obrázok k článku Revúcku ulicu ZJEDNOSMERNIA: Dôvodom má byť vyššia BEZPEČNOSŤ
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Mesto v spolupráci s Okresným dopravným inšpektorátom a členmi Komisie výstavby a územného plánovanie MsZ v Revúcej prinesú riešenie pre pokojnejšiu dopravu, bezpečnejšie ulice a zlepšenie parkovania na uliciach Sládkovičova – Jilemnického – Hviezdoslavova. Mesto Revúca o tom informovalo na sociálnej sieti.

„Jednosmerku na Hviezdoslavovej ulici si vyžiadala základná škola, a to z dôvodu zvýšenia bezpečnosti žiakov, ale pripravovanú zmenu uvítala aj MŠ Sládkovičova, ktorá si v januári 2021 realizáciu jednosmerky na Ulici Jilemníckého chválila a žiadala o jej zachovanie,“ uviedla samospráva.

Jednosmerka je podľa slov mesta navrhnutá od Jilemnického smerom nahor z dôvodu minimálnej obchádzky a z dôvodu, že deti by z áut vystupovali rovno na chodník. „Bezpečnosť tak bude v maximálnej možnej miere zvýšená v prospech tých najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky,“ poznamenala samospráva.

„Začiatkom týždňa budú osadené stĺpiky a v prípade priaznivého počasia budú dopravné značky osadené vo štvrtok 9. novembra 2023. Touto cestou zároveň žiadame všetkých vodičov o zvýšenú bezpečnosť a ohľaduplnosť v čase prác,“ dodalo mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

VODIČI POZOR: V REVÚCEJ SA ZJEDNOSMERNÍ TÁTO ULICA! Niekoľkomesačné plánovanie pripravovanej zmeny organizácie dopravy...

Posted by Revúca - oficiálna stránka mesta on Saturday, November 4, 2023
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM