Správy

Neďaleko Revúcej chcú vybudovať hydinovú FARMU: Koľko ľudí plánuje investor ZAMESTNAŤ?

Na hydinovej farme plánujú kurčatá v chovateľských halách ustajniť voľne na hlbokej podstielke.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Revúcej chcú vybudovať hydinovú FARMU: Koľko ľudí plánuje investor ZAMESTNAŤ?
Zdroj: TASR

V obci Hucín v okrese Revúca chce investor vybudovať farmu pre 300-tisíc až 400-tisíc kusov hydiny. Ročne by tu mohli chovať vyše dva milióny kurčiat, predpokladané náklady predstavujú osem miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru spoločnosti P M, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Nová farma

„Účelom navrhovanej činnosti je vybudovať novú farmu s priemyselným chovom zameranom na výkrm hydinových brojlerov. Množstvo jatočnej hydiny sa realizáciou predkladaného projektu očakáva na úrovni 4 200 až 5-tisíc ton za rok,“ uvádza sa v zámere. Chov plemena vyšľachteného pre čo najväčšiu a najrýchlejšiu produkciu mäsa má podľa navrhovateľa prispieť k zvýšeniu sebestačnosti výroby hydinového mäsa na Slovensku.

Investor chce novú hydinovú farmu vybudovať v areáli hospodárskeho strediska Hucín, ktoré sa nachádza mimo sídelného územia obce. V zámere počíta s výstavbou štyroch nových hál i rekonštrukciou štyroch už existujúcich objektov. „Všetky výrobné objekty budú vybavené vnútornými prevádzkovými súbormi kŕmenia, napájania, elektrorozvodmi, vzduchotechniky a vykurovania,“ priblížila spoločnosť s tým, že v projekte počíta aj s rozšírením vodovodnej sústavy pre zabezpečenie vody pre pitie zvierat či čistenie hál.

Viac o novej farme a počte ľudí, ktorých tam plánujú zamestnať, sa dozviete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM