Správy

Na Slovensku otvoria OBROVISKO: Lákadlami budú mýtickí obri aj kontaktná minizoo, FOTO

Hlavnou myšlienkou nového areálu bolo rozšíriť v regióne služby v oblasti cestovného ruchu a podporiť rozvoj turizmu na Muránskej planine.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku otvoria OBROVISKO: Lákadlami budú mýtickí obri aj kontaktná minizoo, FOTO
13
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Pri sysľovisku Biele vody na Muránskej planine vzniká nový rodinný park s názvom Obrovisko. Areál, ktorého súčasťou budú drevené sochy mýtických obrov, kontaktná minizoo i zážitkové ubytovanie, plánujú pre verejnosť otvoriť koncom apríla, ročne by tam chceli privítať viac ako 20-tisíc návštevníkov. Pre TASR to uviedla manažérka projektu Eva Balážová.

Turistické lákadlo

Rodinný park Obrovisko sa nachádza na svahu oproti známemu sysľovisku pri obci Muráň a v súčasnosti sa v areáli realizujú posledné dokončovacie práce. Za projektom stojí dvojica podnikateľov z Revúcej, ktorá v Muráni prevádzkuje aj penzión. Hlavnou myšlienkou nového areálu bolo rozšíriť v regióne služby v oblasti cestovného ruchu a podporiť rozvoj turizmu na Muránskej planine.

„Chceli sme urobiť niečo, čo by bolo naozaj zaujímavé, aby to pritiahlo turistov z celého Slovenska i okolitých krajín. Aby ľudia na Gemeri ostali o niečo dlhšie ako obvykle, aby sme neboli len tranzitným miestom, cez ktoré sa prejde, ale aby sme boli destináciou, do ktorej sa chodí za nejakým konkrétnym zážitkom,“ skonštatovala Balážová.

Viac o tom, čo všetko nájdete v rodinnom parku Obrovisko, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Pri syslej lúke na Muránskej planine vzniká nový rodinný park Obrovisko
13
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM