Jakub Forgács Správy Samospráva

Kompletný PREHĽAD pre Revúčanov: Kedy prebehne zber bioodpadu na vašej ulici?

Pokiaľ ste už začali s príjemnými prácami vo svojich záhradkách, máte možnosť bezplatne využiť odvoz biologicky rozložiteľného odpadu. Takýto je postup.

Ilustračný obrázok k článku Kompletný PREHĽAD pre Revúčanov: Kedy prebehne zber bioodpadu na vašej ulici?
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Aj v tomto roku v uliciach Revúcej prebieha jarná kampaň zameraná na zber bioodpadu. Mesto Revúca o tom informuje na svojej facebookovej stránke.

Kedy prebehne?

Jarná kampaň 2021 prebieha v 10. týždeň (8. – 12. marca 2021) a v 12. týždeň (22. – 26. marca).

„Pokiaľ ste už začali s príjemnými prácami vo svojich záhradkách, máte možnosť bezplatne využiť odvoz biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad (ako sú kvety, konáre, či tráva),“ uvádza mesto s tým, že stačí ak vyložíte tento odpad do priestoru zeleného pásu pred vašim domom a mesto v rámci tejto kampane sa postará o jeho zber a odvoz.

Na toto pozor

„Minulý rok sa počas kampane vyzbieralo úctyhodných 17 ton odpadu. Preto veríme, že aj tento rok bude o zber záujem,“ spomína na stránke.

V priloženom plagáte nájdete rozpis zberu, kedy sa bude odpad odvážať z jednotlivých ulíc mesta. Mesto zároveň upozorňuje, že mimo stanovených termínoch je pôvodca odpadu povinný zabezpečiť jeho odvoz do zberného dvora. Odovzdanie odpadu je bezplatné. Ponechanie odpadu na inom mieste ako na mieste na to určenom (zberný dom), je v zmysle zákona priestupkom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Jarná kampaň 2021: Zber bioodpadu v Revúcej
1
Galéria
Zdroj: Mesto Revúca
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM