Správy

Bude reforma národných parkov prínosom? Na Muránskej planine čakajú nové pracovné príležitosti

Podľa riaditeľa Správy NP Muránska planina predstavuje národný park príležitosť dať krajine vyššiu pridanú hodnotu. Tú do regiónu prinášajú návštevníci a turisti.

Ilustračný obrázok k článku Bude reforma národných parkov prínosom? Na Muránskej planine čakajú nové pracovné príležitosti
Zdroj: Facebook.com/Národný park Muránska Planina

Reforma národných parkov prinesie na územie Národného parku (NP) Muránska planina nové pracovné príležitosti, a to najmä v oblasti cestovného ruchu. S rastom pracovných pozícií vo svojich radoch počíta aj samotná Správa NP Muránska planina. V reakcii na schválenie reformy národných parkov to uviedol jej riaditeľ Ján Šmídt.

Nové pracovné príležitosti

Po osamostatnení Správy NP Muránska planina a zisku právnej subjektivity počíta jej riaditeľ s novými pracovnými príležitosťami, a to i pre vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Nárast zamestnancov bude súvisieť s väčšou administratívnou záťažou či rozširovaním kapacít environmentálnej výchovy a služieb návštevníkom národného parku.

„Samostatnou kapitolou je nárast pracovných miest v súvislosti s budovaním kapacít v cestovnom ruchu, ktorého sme svedkami v posledných rokoch v okolí Muránskej planiny,“ dodal Šmídt.

Podľa riaditeľa Správy NP Muránska planina predstavuje národný park príležitosť dať krajine vyššiu pridanú hodnotu. Tú do regiónu prinášajú návštevníci a turisti. „Poskytovanie oddychu, rekreácie a sprostredkovanie zážitkov z pobytu v divočine je totiž jedným z hlavných cieľov národných parkov. Reforma národných parkov vytvára hlavný predpoklad na to, aby sa tento cieľ, ktorý je prioritou správ národných parkov všade vo svete, začal napĺňať aj na Slovensku,“ vysvetlil Šmídt.

Viac sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM