Aktualizované Jakub Forgács Krimi

POPLACH v Banskej Štiavnici: Pre nahlásenú BOMBU prebehla EVAKUÁCIA, FOTO

V Banskej Štiavnici zasahujú od skorých ranných hasiči aj policajti. Niekto tam na niekoľkých miestach nahlásil bombu.

Ilustračný obrázok k článku POPLACH v Banskej Štiavnici: Pre nahlásenú BOMBU prebehla EVAKUÁCIA, FOTO
3
Galéria

Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenie poplašnej správy. „V stredu (10.4.) v nočných hodinách neznámy páchateľ vložil do vchodových dverí Mestskej polície v Banskej Štiavnici, tri obálky s nápisom „Pre POLÍCIU SR a všetkých kompetentných“,“ uviedli banskobystrickí krajskí policajti na sociálnej sieti.

Evakuácia budov

„Obsahom bol oznam, že dňa 11.4. 2024 v čase poludnia zažije súkromná základná škola bombové ataky a pre istotu treba skontrolovať aj strechy na námestí, ktorý vyvolal všeobecné znepokojenie a následnú okamžitú reakciu polície a hasičov,“ uviedli muži zákona.so slovami, že prijali potrebné opatrenia a od skorého rána záchranné zložky robili všetko pre bezpečnosť detí a prehľadávali aj širšie okolie.

„Hasiči s policajtmi ohradili miesta, prehľadávajú budovy. Začali s evakuáciou z blízkych budov,“ uvádza portál Noviny.sk.

„V budove základnej školy a v bližšie neurčených budovách nachádzajúcich sa na Námestí Sv. Trojice v Banskej Štiavnici, vykonané pyrotechnické prehliadky nepotvrdili prítomnosť bomby, či akéhokoľvek nástražného výbušného systému,“ dodali muži zákona s tým, že polícia sa prípadom naďalej intenzívne zaoberá.

Zábery z miesta nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Anonym ohlásil v Štiavnici bombu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM