Boris Macko Rôzne

Vybehajte vianočné dobroty! Tradičný beh v Lučenci aj tento rok

Sviatky nemusíme tráviť len jedením a vysedávaním pred telkou. Dá sa to aj opačne, aktívnym pohybom s možnosťou kurióznej výhry.

Ilustračný obrázok k článku Vybehajte vianočné dobroty! Tradičný beh v Lučenci aj tento rok
11
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Vianočný beh je už neodmysliteľnou súčasťou sviatkov v našom meste. Napokon, Vianočný beh mesta Lučenec oslávi v tomto roku 49. výročie. Okrem sviatočnej atmosféry a dobrého pocitu z behu sľubujú organizátori aj ďalšie bonusy, kvôli ktorým sa oplatí prísť.

Každý, kto príde môže v priateľskej atmosfére ochutnať vianočné dobroty a kapustnicu. Navyše dostane aj medailu, ktorou si môže ozdobiť stromček. Štart je 26.12. 2016 o 10.00 pred Divadlom B. S. Timravy v Lučenci.

Maximálna kapacita pretekov vo všetkých disciplínach okrem Behu chrústov je 900 účastníkov. Z toho 150 pretekárov na 20 kilometrovú trať, 100 dvojíc na štafetu 2×10 kilometrov a najviac na päť kilometrovú trať – 550 bežcov. Beh chrústov, ktorý je určený pre dievčatá a chlapcov.

„Vybehaj kapra! je slogan, keďže ide o vianočný beh s dlhoročnou tradíciou. Kapra síce nikto nedostane, ale pre víťazov sú pripravené vecné ceny,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Nič to nemení na tom, že už spomínanú medailu dostane každý a navyše môže byť zaradený do žrebovania o vecné ceny, ktoré bude hneď po vyhlásení výsledkov.

Zárukou dobrej zábavy je Jožo Pročko, ktorý bude celé podujatie moderovať. Štartovné je 7, rep. 9 eur pre jednotlivcov, v prípade štafetových dvojíc je to suma 14, resp. 18 eur. V cene štartovného je zahrnuté pamätné štartovné číslo, medaila, občerstvenie, vianočná kapustnica, ako aj možnosť vyhrať cenu v žrebovaní. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na stránke mesta.

Pozrite si zábery z minuloročného Vianočného behu v Lučenci v našej galérii!

foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Pozrite si zábery z minulého ročníka Vianočného behu
11
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM