Jakub Forgács Krimi

Vodička OHROZILA seniora na invalidnej trojkolke: Utrpel ŤAŽKÉ zranenia, FOTO

Muž pri nehode z trojkolky vypadol na cestu, pričom utrpel zlomeninu kolena s dobou liečenia viac ako 42 dní.

Ilustračný obrázok k článku Vodička OHROZILA seniora na invalidnej trojkolke: Utrpel ŤAŽKÉ zranenia, FOTO
3
Galéria

Polícia v Lučenci vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej 68-ročný muž, ktorý sa pohyboval na invalidnej trojkolke utrpel ťažké zranenia. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

„V Lučenci na ulici Laca Novomeského v križovatke s ulicou Rúbanisko I., vodička osobného auta pri odbočovaní ohrozila seniora na trojkolke, ktorý z nej vypadol na cestu, pričom utrpel zlomeninu kolena s dobou liečenia viac ako 42 dní,“ uviedli muži zákona.

„Vodičke na mieste zadržali vodičský preukaz a bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví,“ poznamenali.

Upozornenia policajtov

Elektrický vozík, podobne ako auto, je podľa slov polície potrebné riadiť a sústrediť sa počas jazdy aj na okolie. Počas jazdy na elektrickom vozíku je taktiež potrebné dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

„Na takomto vozíku sa môže jazdiť po ceste, cyklistických chodníkoch alebo aj chodníkoch pre peších. Na mieste kde sa pohybujú chodci je potrebné znížiť rýchlosť primerane okolnostiam,“ dodali policajti so slovami, že elektrické vozíky sú určené na používanie pre telesne postihnuté osoby, preto pri ich používaní nie je potrebné vodičské oprávnenie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Muž na invalidnej trojkolke utrpel ťažké zranenia
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM