Správy Samospráva

V Lučenci vyrastie nadrozmerný KOMIKS: Nevšedné dielo bude zdobiť radnicu

Komiks približujúci historické udalosti spojené s bitkou medzi armádou Jána Jiskru a uhorským vojskom Jána Huňadyho budú približovať veľkoformátové panely umiestnené priamo na exteriéri historickej Radnice.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci vyrastie nadrozmerný KOMIKS: Nevšedné dielo bude zdobiť radnicu
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Nadrozmerným komiksom priamo na stenách historickej Radnice si v Lučenci pripomenú 570. výročie významnej udalosti známej ako Bitka pri Lučenci. Ako informoval hovorca mesta Andrej Barančok, otvorenie výstavy je jedným zo série podujatí venovaným bitke, ktorá významným spôsobom vstúpila nielen do dejín mesta, ale i európskej histórie.

Historický komiks

„Pútavým spôsobom približujeme historické reálie neskorého leta roku 1451 odohrávajúce sa pred bránami mestečka Lučenec, ku ktorým je málo dostupných informácií. Pripomíname významnú udalosť, legendy, tradície a fakty s úmyslom poučiť sa z nich. Vojnový konflikt nezasiahol len Lučenec a jeho okolie, ale vyvrcholila ním 15-ročná napätá situáciu v Uhorsku,“ priblížil Barančok.

Komiks približujúci historické udalosti spojené s bitkou medzi armádou Jána Jiskru a uhorským vojskom Jána Huňadyho budú približovať veľkoformátové panely umiestnené priamo na exteriéri historickej Radnice od štvrtka (30. 9.), v najbližšom období by pred budovou mali pribudnúť i sochy rytierov.

Na ďalšej strane sa dočítate viac o tom, s čím samospráva spojila otvorenie tejto výstavy.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM