Správy

Rekreačnú zónu na juhu Slovenska čaká OBNOVA: Pribudne aj NOVÁ piesková pláž

Do rozvoja cestovného ruchu pri vodnej nádrži Ružiná momentálne smerujú aj súkromné investíci.

Ilustračný obrázok k článku Rekreačnú zónu na juhu Slovenska čaká OBNOVA: Pribudne aj NOVÁ piesková pláž
Zdroj: Mesto Šurany

Obec Divín v okrese Lučenec pripravuje obnovu rekreačného strediska pri vodnej nádrži Ružiná, v rámci ktorej počíta s vybudovaním turistickej infraštruktúry i úpravou brehov. Na ružínskej strane priehrady zas súkromný poskytovateľ služieb v cestovnom ruchu stavia nové ubytovacie kapacity, pri ktorých pribudne i piesková pláž.

Obnova rekreačného strediska

Obec Divín, ktorá je vlastníkom viacerých pozemkov pri brehoch Ružinej, aktuálne pracuje na projektovej príprave na obnovu tamojšieho rekreačného strediska. „V rámci udržateľného mestského rozvoja Lučenec sme získali príspevok na prípravu projektových dokumentácií a následne máme perspektívu získať aj financie na rozvoj cestovného ruchu,“ uviedol pre TASR starosta obce Ján Sivok.

Projektové dokumentácie budú podľa starostu riešiť novú infraštruktúru pre turistov, kanalizáciu, elektrické rozvody, stravovacie zariadenia, parkovacie plochy, prístupovú komunikáciu či požičovňu bicyklov. Zámerom obce je po dohode s vodohospodármi zrevitalizovať aj brehy a prístupy do vody. Na projektovú prípravu získala obec príspevok vo výške 12-tisíc eur, ďalších približne 20-tisíc eur plánujú na tento účel vyčleniť z vlastného rozpočtu.

Do rozvoja cestovného ruchu pri vodnej nádrži momentálne smerujú aj súkromné investície. Na ružínskej strane priehrady sú aktuálne vo výstavbe nové ubytovacie kapacity. Ako pre TASR uviedol rekreačný rezort MomoLand, pri brehu pribudne päť glampingových stanov a päť mobilných domov s celkovou kapacitou pre približne 30 hostí.

Viac o tom, kedy bude projekt dokončený a čo bude ešte zahŕňať, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM