Samospráva

Radnica sprejazdní známu ulicu: Pribudnú parkovacie miesta, vo výhľade je aj nová oddychová zóna

Trhová ulica v centre Fiľakova v okrese Lučenec bude po novom prejazdná pre autá a pribudnú na nej nové parkovacie miesta.

Ilustračný obrázok k článku Radnica sprejazdní známu ulicu: Pribudnú parkovacie miesta, vo výhľade je aj nová oddychová zóna
Zdroj: Mesto Fiľakovo

Informoval o tom primátor Attila Agócs, podľa ktorého komunikácia desiatky rokov slúžila na usporadúvanie trhov pod holým nebom a pre motorovú dopravu tak bola doposiaľ neprejazdná.

Odľahčia dopravu v meste?

Po vybudovaní krytej mestskej tržnice, ktorú samospráva otvorila v decembri 2019, však z ulice zmizli kovové stánky a ostala nevyužívaná.

„V týchto dňoch pripravujeme vodorovné dopravné značenie a vytvorili sme tiež priestor na šikmé parkovanie pre deväť vozidiel,“ konkretizoval primátor, podľa ktorého by cesta by mohla byť sprejazdnená už v júni.

„Veríme, že vďaka otvoreniu premávky odľahčíme dopravu v centre mesta a zároveň zvýšime ruch okolo mestskej tržnice,“ dodal Agócs s tým, že sprejazdnenie ulice a vytvorenie parkovacích miest je prvým krokom k plánovanému projektu revitalizácie priestoru pred radnicou.

„Dnes slúži ako parkovisko a pôsobí nevábne. V dlhšom časovom horizonte by sme ho chceli zrevitalizovať, vysadiť zeleň a vytvoriť tak novú oddychovú zónu,“ doplnil.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM