Správy

Nemôžete cintoríny v Lučenci navštíviť osobne? Mesto prišlo s NOVINKOU

Mesto Lučenec spravuje na centrálnom cintoríne a cintorínoch v mestských častiach Opatová a Malá Ves vyše 14 500 hrobových miest.

Ilustračný obrázok k článku Nemôžete cintoríny v Lučenci navštíviť osobne? Mesto prišlo s NOVINKOU
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Na centrálnom cintoríne v Lučenci budú tento rok počas obdobia Dušičiek pre verejnosť prístupné predajné stánky so živými kvetmi, vencami a ďalším sortimentom. Umiestnené budú pri dome smútku i na parkovisku. Samospráva o tom informovala na svojom oficiálnom webe.

S novinkou

Novinkou je tiež elektronizácia cintorínov, vďaka ktorej bude možné na cintorínoch v mestských častiach Opatová a Malá Ves zapáliť sviečku virtuálne. Služba má pomôcť najmä ľuďom, ktorí počas obdobia Dušičiek nemôžu cintoríny navštíviť osobne. Mesto ju v blízkom čase plánuje spustiť aj na centrálnom cintoríne.

Samospráva v súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých zabezpečila zvýšenú frekvenciu odvozu odpadu z cintorínov. Prispieť k čistote a poriadku na cintorínoch majú i kontajnery na separovaný odpad, ktoré plánuje mesto rozmiestniť vo väčšom počte ako po minulé roky.

Pomôže polícia aj hliadky

Cintoríny v Lučenci budú od soboty (29. 10.) do utorka (1. 11.) pre verejnosť prístupné od 5.30 do 23.00 hod. Na bezpečnosť a koordináciu dopravy bude dohliadať mestská polícia i hliadky miestnej občianskej poriadkovej služby.

Mesto Lučenec spravuje na centrálnom cintoríne a cintorínoch v mestských častiach Opatová a Malá Ves vyše 14 500 hrobových miest. Najviac, takmer 13 650, sa nachádza na centrálnom mestskom cintoríne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM