Správy Samospráva

Lučenec získal takmer 750-tisíc eur: Poslúžiť majú na podporu rómskych komunít

Podľa primátorky nie je cieľom projektu ponúknuť hotové riešenia, ale po vzore iných krajín, ako napríklad Nórsko či Dánsko, poskytnúť sociálne vylúčeným komunitám pomoc k svojpomoci.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec získal takmer 750-tisíc eur: Poslúžiť majú na podporu rómskych komunít
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Lučenec získalo z nórskych grantov na podporu marginalizovaných rómskych komunít (MRK) takmer 750-tisíc eur. Ako uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková, projekt Spájame sa pre viac príležitostí nemá priniesť hotové riešenia, ale ponúknuť rómskych komunitám pomoc k svojpomoci.

Na čo poslúžia financie?

„Cieľom projektu je zlepšiť postavenie marginalizovaných rómskych komunít a podpora príležitostí na ich uplatnenie sa na trhu práce a v spoločnosti vo vzťahu k štyrom základným oblastiam, a to vzdelávanie, zamestnanosť, bývanie a predchádzanie diskriminácii,“ povedala Pivková. Ako dodala, samospráva na projekte participuje s Agentúrou práce Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a neziskovou organizáciou Projekt DOM.ov.

V rámci projektu mesto počíta napríklad s rozšírením možností trávenia voľného času v Komunitnom centre na Rapovskej križovatke i so zvýšením hygienických štandardov v jeho priestoroch. K podpore prístupu k vzdelávaniu majú deťom a ich rodičom pomôcť informačné technológie, ktorých potreba je nevyhnutná najmä v časoch dištančného online vzdelávania.

Viac o projekte sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM