Jakub Forgács Samospráva

Lučenčania sa dočkajú na ďalších uliciach: KDE sú v pláne nové polopodzemné kontajnery?

Mesto Lučenec sa snaží zefektívniť zber odpadu. Aké zmeny sú v tomto smere naplánované v aktuálnom roku?

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania sa dočkajú na ďalších uliciach: KDE sú v pláne nové polopodzemné kontajnery?
Zdroj: Mesto Lučenec

Mesto Lučenec na svojom území naďalej buduje nové polopodzemné kontajnery. „Tento druh kontajnerov má množstvo výhod, ktoré pre svojich občanov mesto Lučenec zabezpečuje od roku 2018. Tam, kde to kvôli inžinierskym sieťam nie je možné, buduje kryté stojiská na odpad. Polopodzemné kontajnery na zmesový odpad majú v porovnaní s tými obyčajnými približne päťkrát väčší objem, kontajnery na sklo, plasty a papier majú trikrát väčší objem,“ uviedol Andrej Barančok, hovorca mesta Lučenec.

Kde vybudujú ďalšie?

„Z 95 požiadaviek zo strany občanov bolo doposiaľ vyhovené v 65 prípadoch,“ uviedol Barančok so slovami, že samospráva počíta s tým, že bude mať do cca dvoch, troch rokov pokryté a vyriešené všetky požiadavky.

Ako ďalej spomenul hovorca, v tomto roku je naplánované vybudovanie ďalších polopodzemných kontajnerov, ako napr. na Ulici Arm. Gen. L. Svobodu č. 1, 3 a 5, Ulici Adyho 6–8 a 24– 30, Vajanského 15 a na Ulici novohradskej 16–24. Ďalej prebieha projektová príprava budovania ďalších kontajnerových stanovíšť v lokalitách, ako napr. Rúbanisko I/23–27, Rúbanisko II/30–35, Rúbanisko II /50–58, Rúbanisko II/67–70, Rúbanisko III/ 5 a 7, Rúbanisko III/27 (pre bytové domy Rúbanisko III/13–17 a Rúbanisko III/24–27) a Štefánika 10.

„Tento rok mesto zároveň do už všetkých 21 polopodzemných kontajnerových stanovíšť doplní snímače naplnenosti odpadu, vďaka ktorým bude môcť tieto kontajnery vyprázdňovať efektívnejšie podľa potreby, čo bude ďalším krokom k tomu, aby obyvatelia mesta ušetrili,“ uviedla Alexandra Pivková, primátorka mesta Lučenec.

Viac o nakladaní s odpadom v Lučenci sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM