Správy Samospráva

Krytú plaváreň v Lučenci chce mesto začať stavať budúci rok: S čím všetkým sa počíta?

Nová krytá plaváreň má vyrásť v areáli vonkajšieho mestského kúpaliska, spoločne tak budú tvoriť jednu veľkú športovú zónu.

Ilustračný obrázok k článku Krytú plaváreň v Lučenci chce mesto začať stavať budúci rok: S čím všetkým sa počíta?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Výstavbu novej krytej plavárne, ktorú mesto Lučenec plánuje už od roku 2015, by samospráva chcela odštartovať budúci rok. Ako uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková, predpokladané náklady na novú plaváreň dosahujú takmer 4,3 milióna eur.

Jednotný názor

„Je to pre nás veľmi veľká a významná investičná akcia. Mesto Lučenec malo veľmi zanedbanú starú plaváreň, do ktorej sa už neoplatilo vrážať prostriedky,“ vysvetlila Pivková. Pôvodnú krytú plaváreň samospráva zatvorila v roku 2015 pre jej nevyhovujúci stav, v tom čase sa na pôde mesta začalo diskutovať aj o výstavbe novej.

Podľa primátorky sa v minulosti názory vedenia mesta a poslancov mestského zastupiteľstva nezhodovali na tom, ako má nová plaváreň vyzerať. V súčasnosti sú však už obe strany jednotné a predmet zákazky vyhláseného verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby jasne definuje, čo by mala krytá plaváreň zabezpečovať.

„Chceme vybudovať plavecký bazén so šiestimi dráhami, detský bazén spolu s wellness, priestormi na občerstvenie, technickými a obslužnými miestnosťami,“ priblížila Pivková. Ako dodala, nová krytá plaváreň má vyrásť v areáli vonkajšieho mestského kúpaliska, spoločne tak budú tvoriť jednu veľkú športovú zónu.

V čom vidí samospráva prínos plavárne sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM