Správy

Koronavírus: Na hraničných priechodoch v bystrickej župe prebiehajú kontroly!

Policajti kontrolujú hraničné priechody a ľudí upozorňujú na karanténu. Niektoré priechody však ostali voľné.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Na hraničných priechodoch v bystrickej župe prebiehajú kontroly!
3
Galéria
Zdroj: TASR

Policajti začali od piatkového rána (13.3.) vykonávať kontroly a upozorňovať ľudí na karanténu v súvislosti s výskytom nového koronavírusu aj na hraničných priechodoch Kráľ, Šiatorská Bukovinka a Slovenské Ďarmoty v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK).

Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„Kto nemá pobyt na Slovensku, cez hranice sa na územie SR nedostane, 14-dňová karanténa platí pre každého, kto bol v uplynulých dňoch v zahraničí a kto sa z neho bude teraz vracať,“ uviedla Faltániová s tým, že polícia bude dodržiavanie povinnej karantény kontrolovať a v prípade jej porušenia bude hroziť sankcia do 1659 eur, v najvážnejšej forme až 10-ročné väzenie.

Niektoré menšie hraničné priechody však boli v piatok 13. marca predpoludním voľne prejazdné. TASR bola priamo na priechode medzi dedinou Lenartovce a maďarskou obcou Bánréve, kadiaľ bez kontroly prechádzali desiatky áut.

Ako však reagovala Faltániová, tento priechod bude v piatok popoludní zablokovaný betónovými zábranami. „Od dnešného dňa sú postupne v BBSK uzatvárané malé hraničné priechody Peťov, Kalonda, Tachty a Lenartovce,“ konkretizovala.

Hraničné kontroly v Banskobystrickom kraji
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM