Boris Macko Rôzne

FOTO: Pravá sviatočná atmosféra v Lučenci. Prvé zábery z vianočných trhov

Aj keď má mesto vianočnú výzdobu aj program, niečo k sviatočnej atmosfére chýbalo. Trhy, vďaka ktorým mesto dýcha Vianocami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pravá sviatočná atmosféra v Lučenci. Prvé zábery z vianočných trhov
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Vianočné trhy v Lučenci síce trvajú len dva dni, no do centra pritiahnu mnoho ľudí z mesta aj okolia. Vybrali sme sa na Námestie Republiky, ktoré je presýtené vôňou všakovakých dobrôt a plné stánkov s rôznym tovarom. Ten je neodmysliteľnou súčasťou predvianočnej atmosféry.

Námestie Republiky oživilo zhruba 50 stánkov. Pri niektorých sa možno najesť, iné ponúkajú sviečky, rôzne ozdoby, či hračky. Nájdu sa tu aj medovníky, košíky, či vyrezávané výrobky. Centrum mesta vonia medovinou, vareným vínkom, či trdelníkmi. To ale nie je všetko!

Každý si tu nájde svoje, navyše trhy nie sú len o pití, hodovaní, či nakupovaní, ale aj o zábave. Deti sa môžu povoziť na vláčiku či koníkovi, určite ich poteší aj živý betlehem. Ten nájdu na námestí dnes do 18:00. V rovnakom čase začína ekumenické stretnutie Svieť svetlo svieť a večerný program zavŕši od 19:00 do 21:00 vianočná veselica s DJ – om Gejzom Janovským. V sobotu, ktorá je záverečným dňom trhov, dopoludnia obveselí návštevníkov trhu hudobná skupina ESO.

Ak sa na trhy chystáte autom, zvýšte opatrnosť. Cesta za OC Galéria smerom k budova YMCA síce nakoniec nie je uzavretá, no treba dávať pozor. Smerujú tam aj autá zásobujúce stánky na trhoch.

Pozrite si v našej galérii fotografie z vianočných trhov v Lučenci!

V OBRAZOCH: Po roku sú v Lučenci konečne opäť vianočné trhy
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM