Jakub Forgács Správy Samospráva

Do Lučenca zavítal premiér: Primátorka prezradila, o čo všetko sa Heger zaujímal, FOTO

Primátorku Alexandru Pivkovú teší zvýšený záujem vládnych činiteľov o návštevy v regióne, kde sa porozprávajú s odbornou verejnosťou, ale vypočujú si aj hlas samosprávy.

Ilustračný obrázok k článku Do Lučenca zavítal premiér: Primátorka prezradila, o čo všetko sa Heger zaujímal, FOTO
8
Galéria

Vo štvrtok navštívil Lučenec premiér Slovenskej republiky Eduard Heger, ktorý sa na Základnej škole M. R. Štefánika zaujímal aj o program letných škôl. Práve letné školy by mali vyrovnať rozdiely vo vedomostiach medzi deťmi, ktoré spôsobila pandémia a dištančné vyučovanie. Informovala o tom lučenecká primátorka Alexandra Pivková na sociálnej sieti.

„Okres Lučenec patrí s 32% zaočkovanosťou medzi najhoršie okresy v tomto smere. Premiér sa preto zaujímal, prečo to tak je a čo viac sa dá spraviť preto, aby sa zaočkovanosť v rámci regiónov Slovenska zlepšila,“ uviedla Pivková.

„Som rada, že si pán premiér vybral práve Novohrad a našu základnú školu, v ktorej aktuálne prebieha letné vyučovanie. Témou bola aj zaočkovanosť v našom regióne a to, ako sme prežili pandémiu práve u nás v meste. Pána premiéra sme sa pýtali, ako sme pripravení na prípadnú tretiu vlnu pandémie vo vzťahu k školám, ale aj všeobecne. Teší ma zvýšený záujem vládnych činiteľov o návštevy v našom regióne, kde sa porozprávajú s odbornou verejnosťou, ale vypočujú si aj hlas samosprávy ako takej,“ dodala Primátorka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Premiér Eduard Heger v Lučenci
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM