Správy

Výborné správy pre MLADÉ rodiny: Na Horehroní chcú postaviť desiatky NOVÝCH bytov

Podľa slov primátora Brezna Tomášom Abela je hlavným cieľom poskytnúť rodinám príležitosť zostať žiť v meste.

Ilustračný obrázok k článku Výborné správy pre MLADÉ rodiny: Na Horehroní chcú postaviť desiatky NOVÝCH bytov
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Brezno odkúpi od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) niekdajší internát učilišťa na sídlisku Mazorníkovo. Rekonštrukciou objektu tam chce vybudovať nové byty pre mladé rodiny. Odpredaj nehnuteľnosti za približne 150-tisíc eur schválili na sobotňajšom zasadnutí Zastupiteľstva BBSK krajskí poslanci. Informovali o tom primátor Brezna a poslanec BBSK Tomáš Abel a predseda kraja Ondrej Lunter.

Pre mladé rodiny

„Verím, že byty, ktoré tu môžeme vybudovať, budú slúžiť práve mladým rodinám ako štartovacie byty. Dispozične sa táto budova na tento zámer hodí,“ uviedol Abel s tým, že hlavným cieľom je poskytnúť rodinám príležitosť zostať žiť v meste Brezno. V bývalom internáte by podľa jeho slov mohlo vzniknúť asi 40 nových bytov.

Krajskí poslanci v sobotu schválili odpredaj nevyužívaného internátu pre mesto Brezno za približne 150-tisíc eur, čo predstavuje polovicu hodnoty nehnuteľnosti stanovenej znaleckým posudkom. BBSK v minulosti už na mesto presunul za symbolické euro i okolité pozemky. Konkrétne náklady potrebné na rekonštrukciu internátu samospráva zatiaľ nepozná.

Viac o nových bytoch sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM