Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Zásah hasičov v Nízkych Tatrách: POŽIAR vypukol v ťažko prístupnom teréne, VIDEO

Profesionálni aj dobrovoľní hasiči sa trápia s ohňom, ktorý ničí lesný porast pri Čertovici.

Ilustračný obrázok k článku Zásah hasičov v Nízkych Tatrách: POŽIAR vypukol v ťažko prístupnom teréne, VIDEO
Zdroj: FB Lesy mesta Brezno

Vo svahu nad hlavnou cestou v smere na Čertovicu od Jarabej (okres Brezno) horí plocha o veľkosti niekoľkých árov v ťažkom neprístupnom teréne. Lesy mesta Brezno o tom informujú na sociálnej sieti, kde zverejnili aj video z miesta.

„Dôrazne žiadame okoloidúcich o opatrnosť pri prejazde daným úsekom,“ uviedli.

Profesionáli aj dobrovoľní hasiči

V horskom sedle Čertovica v národnom parku Nízke Tatry v katastri obce Jarabá zasahuje pri požiari lesného porastu 17 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Požiar sa rozhorel v utorok (18. 7.) večer v ťažko dostupnom teréne, s jeho likvidáciou začali hasiči v stredu ráno. Pre TASR to uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Brezne Jozef Oravkin.

K požiaru lesného porastu došlo asi 500 metrov pod vrcholom horského priechodu Čertovica na ploche približne 30 krát 30 metrov v ťažko dostupnom teréne. Podľa okresného riaditeľa HaZZ nejde o požiar plameňom, zasiahnutý je najmä čučoriedkový porast a staré popadané stromy. Hasiči začali ešte v utorok večer s prípravou prístupovej cesty, dokončiť sa im ju podarilo v stredu ráno.

„Dostali sme sa nad požiarisko a vytvorili sme dopravné vedenie. Pred 9.00 hod. sme začali likvidáciu požiaru, aktuálne prebiehajú likvidačné práce, rozkopávanie a zalievanie hrabanky,“ skonštatoval Oravkin s tým, že požiar je pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje. Na mieste v súčasnosti zasahuje spoločne 17 hasičov, okrem príslušníkov HaZZ aj dobrovoľní hasiči z Valaskej a Brezna.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM