Krimi

Muž kruto TÝRAL psa, z opisu vám bude zle: Za svoj OHAVNÝ čin teraz spoznal trest

Polícia upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie, smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa, je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Muž kruto TÝRAL psa, z opisu vám bude zle: Za svoj OHAVNÝ čin teraz spoznal trest
Zdroj: KR PZ v Prešove

Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici odsúdil 38-ročného V. L. z Valaskej v okrese Brezno za prečin týrania zvierat na trest odňatia slobody na osem mesiacov podmienečne. Muž koncom septembra zvlášť krutým a surovým spôsobom týral trojročnú sučku kríženca plemena Jack Russell teriér. Polícia o tom v piatok informovala na sociálnej sieti.

„Fenu šesťkrát udrel päsťou do oblasti rebier, hrudníka a brucha, čím jej spôsobil vážne zranenia a následne ju hodil do rieky Čierny Hron. Zranený pes nevládal vyplávať na breh a takto ho za viac ako hodinu našla v rieke hliadka Obvodného oddelenia PZ Podbrezová,“ opísali policajti s tým, že prípad sa podarilo rýchlo objasniť vďaka úsiliu a odbornej práci policajtov oddelenia Banská Bystrica, odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality spoločne s policajtmi z Podbrezovej.

Polícia upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie, smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa, je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM