Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Pravá sviatočná atmosféra v Brezne. Prvé zábery z vianočných trhov

Aj keď má Brezno vianočnú výzdobu aj program, niečo k sviatočnej atmosfére chýbalo. Trhy, vďaka ktorým mesto dýcha Vianocami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pravá sviatočná atmosféra v Brezne. Prvé zábery z vianočných trhov
36
Galéria

Vianočné trhy v Brezne odštartovali v piatok a potrvajú do 22 decembra. Do centra pritiahnu mnoho ľudí z mesta aj okolia. Vybrali sme sa preto na námestie, ktoré je presýtené vôňou všakovakých dobrôt a plné stánkov s rôznym tovarom. Tie sú neodmysliteľnou súčasťou predvianočnej atmosféry.

Breznianske námestie oživili rôzne stánky. Pri niektorých sa možno najesť, iné ponúkajú sviečky, rôzne ozdoby, či hračky. Nájdu sa aj medovníky či vyrezávané výrobky. Centrum mesta vonia medovinou, vareným vínkom, či trdelníkmi. To ale nie je všetko!

Vianočné trhy sa otvorili 16. decembra 2016 o 17:00. Na otvorení zahrala skupina Kučeravý javor a so svojím predstavením Živý Betlehem sa predviedli mladí divadelníci z Divadelného súboru Jána Chalupku v Brezne. Vystúpenie si budú môcť pozrieť Brezňania každý deň o 17:00, počas trvania vianočných trhov.

Na námestí je umiestnená drevená zvonička, replika známej dominanty mesta – zvonice, ktorá má výšku približne dva metre. Do tejto miniatúry je možné vojsť a zazvoniť si pre šťastie na zvone, ktorý je umiestnený vo vnútri.

Pozrite si v našej galérii fotografie z vianočných trhov v Brezne!

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Brezne 2016
36
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM