Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Brezno ožilo vianočnou atmosférou. Mikuláš rozžiaril stromček aj detské oči

Blížiace sa Vianoce už naplno cítiť aj v Brezne. S príchodom Mikuláša sa na námestí rozsvietil vianočný stromček. Pozrite na tú nádheru!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Brezno ožilo vianočnou atmosférou. Mikuláš rozžiaril stromček aj detské oči
16
Galéria
Foto: Stanislav Spáč

V Brezne pomaly pribúdali vianočné svetlá. Námestie doteraz skrášľoval adventný veniec a stromy okolo naznačovali blížiace sa Vianoce. V deň Mikuláša dalo bodku rozsvietenie vianočného stromčeka.

Námestie sa o 16:00 zaplnilo nielen zvedavými deťmi. Vianočný škriatkovia zabávali dav viac ako stovky ľudí rôznymi súťažami a deti netrpezlivo čakali na príchod Mikuláša.

„Malý už netrpezlivo čaká, z ktorej strany príde Mikuláš. Trošku sa obáva či s ním príde aj čert,“ smiala sa mamička Monika, ktorá so synom prišla na námestie.

Mikuláša sa deti dočkali a prišiel vo veľkom štýle, na koči s koňmi. Detské iskričky v očiach boli neprehliadnuteľné. Čert nakoniec nedorazil, a tak spokojné deti spoločne s Mikulášom dali bodku za vianočnou výzdobou a rozsvietili vianočný stromček.

Ako aj minulý rok, námestie skrášľujú rozsvietené stromy, svetelná brána a ozdobené sú aj stĺpy verejného osvetlenia. „Aj v rámci mesta pôjdu na vybrané stĺpy verejného osvetlenia ozdoby a niekoľko vianočných stromčekov, ktoré sa objavia v exteriéri a aj v budovách v správe technických služieb,“ prezradil nám dávnejšie riaditeľ technických služieb Ján Lukáč.

Foto: Stanislav Spáč

Minuloročná výzdoba sa rozšírila o nové prvky. Pribudli nové 3D gule a vedľa vianočného stromčeka teší najmä tých najmenších veľký snehuliak. Na vianočnom stromčeku pribudlo niekoľko nových hviezd.

Námestie počas Vianoc ožije aj niekoľkými akciami. Počas adventných nedieľ sa už tradične Brezňania stretávajú pri fontáne, na ktorej je umiestnený adventný veniec a spoločne rozsvecujú adventnú sviečku. Od 16. decembra sa môžeme tešiť na vianočné trhy, ktoré sú spojené s predstavením Živý Betlehem a nezabudnuteľnou atmosférou.

Pozrite si zábery príchodu Mikuláša na námestie v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Vianoce na námesti v Brezne sa už začali.
16
Galéria
Foto: Stanislav Spáč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM