Správy Samospráva

Bytové domy v Brezne skrášlia predzáhradky: Mesto na to vyčlenilo tisíce eur

Bytovým spoločenstvám, ktoré do konca apríla prejavili záujem, mesto zabezpečí nákup vybraného záhradného sortimentu a ich členovia sa postarajú o samotnú výsadbu vo vybraných lokalitách

Ilustračný obrázok k článku Bytové domy v Brezne skrášlia predzáhradky: Mesto na to vyčlenilo tisíce eur
Foto: Pavol Hrabovský

Nultý ročník novej iniciatívy na skrášlenie predzáhradiek bytových domov v Brezne dopadol nad očakávania. Na základe mimoriadneho dopytu mesto vyčlenilo viac ako 9-tisíc eur na nákup záhradného sortimentu. Informuje o tom brezniansky magistrát na svojej webovej stránke.

Vyše 50 žiadostí

„Samospráva prostredníctvom svojej neziskovej organizácie Brezno pre občanov začiatkom apríla vyhlásila výzvu s názvom Spoločne za zelené mesto, ktorej cieľom bolo zapojiť obyvateľov do skrášlenia a revitalizácie okolia svojich príbytkov. Bytovým spoločenstvám, ktoré do konca apríla prejavili záujem, mesto zabezpečí nákup vybraného záhradného sortimentu a ich členovia sa postarajú o samotnú výsadbu vo vybraných lokalitách,“ uvádza vedenie mesta s tým, že počas necelého mesiaca zaevidovalo celkovo 54 žiadostí.

„Vyhodnotené formuláre s informáciami si môžu jednotlivé bytové spoločenstvá vyzdvihnúť na mestskom úrade. Sortiment na výsadbu je možné prevziať si najneskôr do konca júna v breznianskom záhradnom centre, ktoré vyhralo súťaž na dodávateľa rastlinného materiálu. Samotnú výsadbu treba zrealizovať do 19. júla a stav predzáhradiek zdokumentovať pred a po revitalizácii,“ zdôrazňuje magistrát.

Ďalšie aktuálne správy

Ak bude takzvaná zelená iniciatíva mesta úspešná, už na jeseň tohto roka radnica zvažuje vyhlásenie ďalšej výzvy, tentoraz určenej na skrášlenie okolia rodinných domov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Brezna

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM