Jakub Forgács Správy Samospráva

Brezňania môžu pomôcť skrášliť mesto: Takto sa dostanú k vreciam a rukaviciam

Aj napriek zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii, nie je možné usporiadať hromadné podujatie a ani spoločné čistenie prírody tak, ako to bolo v minulosti.

Ilustračný obrázok k článku Brezňania môžu pomôcť skrášliť mesto: Takto sa dostanú k vreciam a rukaviciam
Zdroj: TASR

Mesto Brezno v spolupráci s Technickými službami (TS) mesta Brezno pri príležitosti Dňa Zeme pozýva k vyčisteniu a skrášleniu nášho najbližšieho životného prostredia a k odstráneniu odpadu v prírode. Na sociálnej sieti o tom informoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

„Aj napriek zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii, nie je možné usporiadať hromadné podujatie a ani spoločné čistenie prírody tak, ako to bolo v minulosti. V kruhu svojich najbližších alebo individuálne si však na potulky obľúbenými lokalitami vo svojom okolí môžete vziať vrece, rukavice a vyzbierať odpadky. Každý z vás tak urobí niečo pre našu Zem,“ pokračoval Abel.

„Rukavice a vrecia, potrebné na zber odpadu si môžete vyzdvihnúť na vrátnici TS mesta Brezno, počas pracovnej doby: pondelok – piatok od 7.00 hod do 15.00 hod.,“ spomenul primátor s tým, že vrecia s vyzbieraným odpadom, odvezú pracovníci TS po nahlásení miesta uloženia.

Ako poznamenal, kontaktovať ich môžete formou SMS na tel. čísle 0905/341 850 alebo mailom na olga.kvackajova@tsbrezno.sk.

„Prípadnú fotodokumentáciu zasielajte na adresu zuzana.potkanyova@brezno.sk. Dobrovoľnícka výzva potrvá od 23.04.2021 do 30.04.2021,“ dodal primátor, ktorý verí, že aj tento rok sa spoločne podarí zbaviť prírodu nežiaduceho odpadu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Lučenca

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM