Správy

Atrakcia Horehronia bude opäť lákať: Kedy sa cyklodreziny vrátia na koľajnice?

Kým požičovňa elektrobicyklov je pre verejnosť otvorená už v týchto dňoch priamo na námestí v Brezne, po novele zákona a dôslednej predsezónnej technickej kontrole sa legendárne cyklodreziny vrátia na koľajnice.

Ilustračný obrázok k článku Atrakcia Horehronia bude opäť lákať: Kedy sa cyklodreziny vrátia na koľajnice?
Zdroj: horehronie.sk

Uvoľňujúce vládne nariadenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu umožnili Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie znovuotvoriť požičovňu elektrobicyklov a aj horehronských cyklodrezín. Informovalo o tom OOCR Región Horehronie s tým, že cykloturistom sú k dispozícii značené cyklotrasy v dĺžke viac než 865 kilometrov.

Kým požičovňa elektrobicyklov je pre verejnosť otvorená už v týchto dňoch priamo na námestí v Brezne, po novele zákona a dôslednej predsezónnej technickej kontrole sa legendárne cyklodreziny vrátia na koľajnice medzi obcami Hronec a Čierny Balog od 1. mája.

„Sme nesmierne radi, že horehronské cyklodreziny budú už počas jarnej a letnej tohtoročnej sezóny sprístupnené pre našich návštevníkov. Veríme, že nielen ich mimoriadny potenciál, ale i rozprávkové prostredie prírody a vidieku dokáže región Horehronie premeniť na jeden z nosných produktov cestovného ruchu v našej lokalite,“ konštatovala riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Východiskovými stanicami môže byť námestie v Hronci alebo areál Čiernohronskej železnice v Čiernom Balogu. Všetky informácie súvisiace s elektrobicyklami a cyklodrezinami OOCR pravidelne aktualizuje na stránke www.horehronie.sk a sociálnych sieťach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Horehronia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM