Jakub Forgács Správy

Očkovanie podporujú aj starostovia: Stovky ľudí dostali vakcínu priamo v obciach pri Bystrici

Prostredníctvom výjazdovej mobilnej očkovacej jednotky sa v tomto týždni podarila zvýšiť zaočkovanosť hneď v niekoľkých obciach. Čo hovoria čísla?

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie podporujú aj starostovia: Stovky ľudí dostali vakcínu priamo v obciach pri Bystrici
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V týchto dňoch sa v rámci úzkej spolupráce s obcami okresov Banská Bystrica a Brezno podarilo pracovníkom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici (RÚVZ BB) na oddelení epidemiológie pomôcť pri registrácii na očkovanie desiatkam občanov a zodpovedať otázky ohľadom očkovania viac ako 100 ľudí. Informovala o tom regionálna hygienička a tajomníčka služobného úradu, MUDr. Zora Kľocová Adamčáková, PhD.

Stovky začovkovaných

„Zároveň sa vďaka iniciatíve pani starostky obce Kynceľová a starostom obcí Kordíky, Tajov, Riečka, Badín, Vlkanová a Hronsek v spolupráci s BBSK prostredníctvom výjazdovej mobilnej očkovacej jednotky sa v tomto týždni podarila zvýšiť zaočkovanosť v uvedených obciach,“ uvidela Michaela Ondirová z oddelenia stratégie rozvoja a vzdelávania.

"Za necelých päť dní bolo zaočkovaných viac ako 280 ľudí, z čoho štvrtina bola zaočkovaná 1. dávkou a ostatní boli zaočkovaní 3. dávkou,“ upresnila starostka obce Kynceľová, Ing. Martina Kubišová, PhD.

"Na Kordíkoch bolo zaočkovaných 21 občanov, v Tajove 27, v Riečke 35, v Badíne 76, vo Vlkanovej 81 a v Hronseku 42 ľudí,“ dodala Kubišová.

Viac o aktivitách na podporu očkovania sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM