Jakub Forgács Správy

Nový hlavný architekt o Bystrici: Chcem, aby bola mestom, v ktorom je príjemné bývať a žiť

Oddelenie územného plánovania a architekta mesta MsÚ v Banskej Bystrici povedie architekt Martin Pavelek zo Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Nový hlavný architekt o Bystrici: Chcem, aby bola mestom, v ktorom je príjemné bývať a žiť
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Mesto Banská Bystrica vyhlásilo výberové konanie na pozíciu hlavného architekta začiatkom decembra 2020. Záujem zo strany odborníkov z oblasti urbanizmu a architektúry bol nízky, a to aj napriek tomu, že ide o dôležitú a významnú funkciu, ktorá má zásadný dopad na rozvoj a budúcnosť mesta. Vzhľadom na charakter a náročnosť pracovnej pozície samospráva predĺžila lehotu podávania žiadostí o prijatie do pracovného pomeru do konca augusta 2021 a následne zostavila odbornú výberovú komisiu. Z dôvodu, že jeden z uchádzačov zobral svoju žiadosť späť, odborná výberová komisia 14.októbra 2021 vyberala spomedzi štyroch architektov na pozíciu hlavného architekta mesta pod Urpínom. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Architekt zo Žiliny

„Oddelenie územného plánovania a architekta mesta MsÚ v Banskej Bystrici povedie architekt Martin Pavelek zo Žiliny,“ uviedla Marhefková.

„Hlavný architekt patrí snáď k najdôležitejším pozíciám na mestskom úrade, pretože riadi a kontroluje nielen územný rozvoj, ale popri koordinácii činností príslušného oddelenia nastavuje aj stratégiu rozvoja mesta v rôznych oblastiach. Zároveň sa podieľa na tvorbe územnoplánovacích dokumentov a aktívne komunikuje s investormi pri hľadaní optimálnych riešení ich investičných zámerov v súlade s potrebami mesta. Som presvedčený, že odborná komisia vybrala v transparentom výberovom konaní spomedzi uchádzačov toho správneho, a po rokoch bude zastávať túto dôležitú funkciu odborník a dobrý manažér, ktorý posunie oblasť urbanizmu a architektúry nášho pekného mesta vpred,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Viac o novom hlavnom architektovi nášho mesta sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM