Správy

Nosko VYZVAL rodičov na obozretnosť: V obchodných centrách pribudli automaty na HHC, FOTO

Výskyt podobných automatov je pre bystrického primátora Jána Noska aj ako lekára znepokojujúca správa.

Ilustračný obrázok k článku Nosko VYZVAL rodičov na obozretnosť: V obchodných centrách pribudli automaty na HHC, FOTO
4
Galéria

Banskobystrický primátor Ján Nosko vyzval vo štvrtok na sociálnej sieti rodičov k obozretnosti v súvislosti s predajnými automatmi, v ktorých sa dá legálne zakúpiť droga, respektíve vapové zariadenie na inhaláciu HHC (hexahydrokana­binol), a tiež sáčky s obsahom HHC. Sú aj v Banskej Bystrici v niektorých obchodných centrách.

Ide o trestný čin?

„V uplynulých dňoch sme obdržali podnet týkajúci sa takéhoto automatu. Okamžite sa tým začala zaoberať mestská polícia (MsP) a keďže v uvedenej veci vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, všetky zistenia MsP postúpila na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici,“ informoval primátor.

Ako zdôraznil, výskyt podobných automatov je pre neho aj ako lekára znepokojujúca správa. „Automaty neoverujú vek a dospievajúca mládež veľakrát končí v nemocnici na pozorovaní. Táto situácia si vyžaduje akútne riešenie,“ zdôraznil Nosko.

HHC-P či HHC nie sú na Slovensku v zozname omamných a psychotropných látok, a teda nie sú kontrolovanými psychoaktívnymi látkami. Je však pravdepodobné, že sa na ňom ocitnú. Vo viacerých európskych krajinách sú nelegálne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Automaty na HHC v Banskej Bystrici
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM