Jakub Forgács Správy

Návštevnosť bystrického kúpaliska ovplyvnilo počasie. Pribudlo zahraničných hostí

Leto láka k vode a Bystričanov na plážové kúpalisko v meste. Aký bol júl z hľadiska návštevnosti? Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť bystrického kúpaliska ovplyvnilo počasie. Pribudlo zahraničných hostí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročný júl bol na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici v porovnaní s vlaňajškom, čo do návštevnosti, o čosi slabší. Tú totiž vždy ovplyvňuje počasie a platí, že čím vyššia teplota, tým vyššia návštevnosť. Konštatovala to Denisa Berkis z marketingu a PR manažérka banskobystrickej spoločnosti Aqualand, pod ktorú patrí jediné plážové kúpalisko v meste pod Urpínom.

„Nakoľko sme plážové kúpalisko a nedisponujeme krytými bazénmi, počasie vždy ovplyvňuje návštevnosť. Júl bol v porovnaní s minulým rokom slabší, no vždy, keď boli teploty vyššie ako 25 stupňov Celzia, mali sme vysokú návštevnosť,“ uviedla Berkis. Konkrétne čísla zverejnia až po sezóne.

Najsilnejšími dňami na pláži sú vždy víkendy, pokiaľ neprší. „Uplynulý mesiac bolo pár extrémne horúcich dní, zaznamenali sme veľmi vysokú návštevnosť,“ poznamenala Berkis.

Návštevníci okrem nových slnečníkov a lehátok, ktoré pribudli v areáli počas tohtoročnej letnej sezóny, môžu využiť aj dve nové fontány na jazere, pravidelné animácie pre deti i súťaže, či zabaviť sa na bazénovej párty naživo s dídžejom. Kto má chuť zašportovať si, uvíta vodný bedminton, a kto skôr občerstviť sa, môže ochutnať rozšírený sortiment stravovacích a nápojových služieb.

„Najdôležitejšia je spokojnosť návštevníkov. Prinášame im pravidelné akcie a športové súťaže na kúpalisku, aby sa u nás cítili príjemne. Zaznamenali sme zvýšenú návštevnosť zahraničnej klientely a veríme, že august nám vynahradí všetky chladné a upršané dni predošlého mesiaca,“ dodala Berkis.

Čítajte tiež:

Bystrické kúpalisko odhalilo novinky sezóny: Bude pripomínať Karibik, kedy otvorí brány?

Veľký PREHĽAD cien kúpalísk: Koľko zaplatíme za vodné radovánky v Bystrici a okolí?

Kontrola hygienikov pod Urpínom: Ako dopadlo bystrické plážové kúpalisko?

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM