Jakub Forgács Správy

Najhoršie cesty v meste podľa Bystričanov: Na tieto šoféri hromžia najviac!

Bystrica a cesty. Istotne téma, ktorá zaujíma každého vodiča v našom meste. Zisťovali sme medzi obyvateľmi, ktoré sú pre nich tie najhoršie a mali by sa podľa nich prioritne riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Najhoršie cesty v meste podľa Bystričanov: Na tieto šoféri hromžia najviac!
Zdroj: TASR

Formou jednoduchej ankety sme skúmali medzi obyvateľmi Banskej Bystrice, s ktorými cestami sú nespokojní a malo by sa s nimi už niečo robiť. Aj keď sa niektoré cesty už rekonštruovali a upravovali, stále sa nájde dosť takých, na ktoré Banskobystričania hromžia.

Pri našej otázke, ktoré cesty v meste sú podľa vás v katastrofálnom stave a mali by sa začať prioritne opravovať, sme nerozlišovali a nekládli dôraz na to, kto má vozovku v správe, či mesto, kraj alebo Národná diaľničná spoločnosť.

Najhoršia podľa ľudí je…

„Od Gymnázia Andreja Sládkoviča dole kopcom smerom na Strieborné námestie… Na Komenského a Laskomerskej ulici už veľa ľudí stratilo puklice na kolesách. Sú tam jamy a keď zaprší, tak človek to nevie odhadnúť,“ povedala Bystričanka Ivana svoj typ na najhoršiu cestu.

Tento úsek cesty nahneval aj Branislava, ktorý síce podľa vlastných slov o puklicu ešte neprišiel, ale zato tu vždy musí poriadne pribrzdiť. „Bojím sa, že doničím tlmiče, tu sa naozaj nedá jazdiť normálne a kompetentní by s tým mali niečo robiť,“ dodal.

Iba neďaleko odtiaľ je podľa ďalšej Banskobystričanky cesta, ktorá by si tiež určite zaslúžila pozornosť a nejaké tie záplaty. „Najhoršia cesta je na Lazovnej smerom k základnej škole Bakossova,“ poukázala na problematický úsek Darina.

Naopak Bystričan Michal je presvedčený, že naproblematickejší úsek v meste je na opačnom konci mesta. „Zvolenská cesta je 100% najhoršia,“ povedal so slovami, že sa po nej každodenne premelú kvantá áut a je veľmi frekventovaná na to, aby bola v takom stave.

Dočkali sa opráv

Medzi ďalšími odpoveďami rezonovali aj cesty v Iliaši, Majeri či na sídliskách Fončorda a Sásová. Na zlé cesty však narazíme aj v centre mesta.

„Najhoršie sú ulice Františka Švantnera, Národná a Jána Cikkera. Myslím si, že Štátna opera je dosť významná budova a cesty okolo nej by mohli byť reprezentatív­nejšie,“ dal nám svoj tip Mário.

Práve spomínaná ulica Františka Švantnera sa iba prednedávnom nakoniec aj dočkala opráv, ktoré so sebou priniesli obmedzenia v doprave. Rovnako sa v súčastnosti opravuje jeden z banskobystrických mostov, ktorý bude pre vodičov uzavretý až do septembra.

Máte aj vy tip na najhoršie cesty v meste, ktoré by si zaslúžili opravy? Napíšte nám ho na bystrica@global24.sk aj odôvodnením, prečo by ste vybrali práve túto cestu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM