Správy

Naď si v Bystrici uctil vojnových veteránov: Pomohol aj vysadiť ružu, FOTO

Minister obrany poukázal na krehkosť mieru príkladmi bojov z Ukrajiny či napätou situáciou na poľsko-bieloruskej hranici, kde bolo v ostatných dňoch nasadených približne 20-tisíc vojakov.

Ilustračný obrázok k článku Naď si v Bystrici uctil vojnových veteránov: Pomohol aj vysadiť ružu, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Mier v Európe trval dlho, ale je mimoriadne krehký. Vážme si to, že môžeme žiť v mieri, pokoji a bezpečí. Nepodceňujme to a urobme všetko pre to, aby životy, ktoré položili vojaci a civili, neboli márne. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) to povedal pri príležitosti Dňa vojnových veteránov, ktorý si pripomenul v Pietnej sieni Pamätníka SNP v Banskej Bystrici.

Novodobí hrdinovia

Minister obrany poukázal na krehkosť mieru príkladmi bojov z Ukrajiny či napätou situáciou na poľsko-bieloruskej hranici, kde bolo v ostatných dňoch nasadených približne 20-tisíc vojakov. Pripomenul tiež milióny obetí svetových vojen a vojnových veteránov, ktorí boje prežili. Poukázal však aj na úlohu vojakov v súčasnom období pandémie nového koronavírusu.

„Opäť vidíme hrdinov v bielych plášťoch, ale aj hrdinov v uniformách, ako pomáhajú v prvej línii chrániť nás ostatných. Žiaľ, aj niektorí títo hrdinovia položili svoj život v tomto neľahkom boji s neviditeľným nepriateľom,“ uviedol Naď.

Viac o tom, čo sa dialo po položení vencov, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Deň vojnových veteránov v Banskej Bystrici
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM