Aktualizované Správy

Naď o zrekonštruovanom štadióne, ktorý otvorili v Bystrici: Je hodný tohto storočia, FOTO

Zrekonštruovaný štadión disponuje oproti pôvodnému plánu väčším počtom športovísk a tiež novovybudovaným tréningovým štadiónom, ktorý sprístupnili už v apríli tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Naď o zrekonštruovanom štadióne, ktorý otvorili v Bystrici: Je hodný tohto storočia, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Športovci Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica majú od utorka k dispozícii moderné športovisko. Vďaka rozsiahlej rekonštrukcii v celkovej hodnote vyše 14 miliónov eur zodpovedá zrenovovaný Štadión SNP na Štiavničkách súčasným technickým normám a tiež štandardom Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre medzinárodné a národné súťaže a certifikácie UEFA pre futbalové štadióny kategórie 3. Do rúk športovcov ho v utorok odovzdal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Hodný tohto storočia

„Som nesmierne rád, že po všetkej drine a úspechoch, ktoré dosahujú reprezentanti vojenského športového centra pre rezort a celé Slovensko, im dnes môžeme na oplátku poskytnúť kvalitnejšie podmienky pre prípravu v podobe moderného atletického a futbalového štadióna,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď s tým, že Štadión SNP na Štiavničkách bude po rekonštrukcii slúžiť taktiež regionálnym športovým klubom, ktoré o to prejavia záujem. Okrem toho bude zmodernizované športovisko už budúci rok súčasťou Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF).

„Verím, že priaznivci športu budú prichádzať na štadión radi a odchádzať budú s nezabudnuteľným športovým zážitkom. Budú prežívať na ňom radosť nielen športovci a zamestnanci Dukly, či rezortu obrany, ale aj ľudia z Banskej Bystrice a celého Slovenska. Budú môcť vidieť nielen atletické podujatia, ale aj kvalitné futbalové zápasy, ako aj ďalšie podujatia na medzinárodnej úrovni,“ uviedol Naď na brífingu pri slávnostnom otvorení štadióna.

Zrekonštruovaný štadión disponuje oproti pôvodnému plánu väčším počtom športovísk a tiež novovybudovaným tréningovým štadiónom, ktorý sprístupnili už v apríli tohto roka. Nové futbalové ihrisko s vyhrievanou trávnatou plochou spĺňa kritériá UEFA kategória 3. Rekonštrukciou prešla aj tribúna, pričom aj jej úprava si vyžiadala navýšenie finančných prostriedkov. Dôvodom bolo zvýšenie kapacity z pôvodne plánovaných 4-tisíc na celkových viac ako 7-tisíc sedačiek a 30 miest pre imobilné osoby a taktiež s tým spojené dobudovanie sociálneho zázemia v prospech komfortu divákov. Na zmene projektu trvalo súčasné vedenie rezortu tak, aby štadión dosahoval požadované parametre na organizáciu medzinárodných atletických a futbalových podujatí.

„Trval som na zmene projektu, aby sme mohli veľkosťou športových podujatí konkurovať európskym krajinám. Aj keď sme museli navýšiť financie, športovci a verejnosť si zaslúžia štadión hodný tohto storočia,“ uviedol Naď v tlačovej správe.

Viac o novom štadióne sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Otvorenie zrekonštruovaného atletického štadióna v Banskej Bystrici
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM