Jakub Forgács Správy

Na vraždu novinára a jeho snúbenice zareagoval aj rektor UMB. Toto píše vo vyhlásení

Prečítajte si vyhlásenie rektora Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Na vraždu novinára a jeho snúbenice zareagoval aj rektor UMB. Toto píše vo vyhlásení
Zdroj: TASR

Dôkladné a rýchle vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj následné vyvodenie trestnoprávnej a v prípade preukázania väzieb na štátnu a verejnú správu i náležitej politickej zodpovednosti, žiada akademická obec Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici. Uvádza sa to vo vyhlásení rektora UMB Vladimíra Hiadlovského, ktoré v pondelok poskytla Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie univerzity.

„Vyjadrujeme hlbokú a úprimnú sústrasť rodinám Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, obetí zločinu, ktorý v týchto dňoch otriasol našou spoločnosťou a odhalil v nej absenciu úcty k ľudskému životu. Čestnosť, odvahu a slobodu hľadať pravdu pokladáme za základné piliere akademickej a aj žurnalistickej práce a sme týmto hrozným činom úprimne zdesení. Cítime solidaritu s novinárskou obcou, intenzívne si pritom uvedomujúc svoje poslanie ukazovať cestu ku kritickému mysleniu, občianskej angažovanosti, zodpovednosti a k demokratickým hodnotám,“ zdôrazňuje sa vo vyhlásení rektora.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM